Bezoek BAM Wonen tijdens PROVADA 2024

Een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat hout de toekomst heeft als basis voor duurzame, betaalbare en waardevaste woningen. We nemen je graag mee in de volgende stap in duurzame houtbouw tijdens PROVADA van 11 t/m 13 juni in de RAI Amsterdam. Bezoek onze stand in hal 11, standnummer 31 en laat je inspireren door ons duurzame houten woningconcept Flow.

Wist je dat we naast het presenteren van ons duurzame houten woningconcept Flow ook kennissessies organiseren tijdens PROVADA?

Aanmelden voor een sessie kan via het aanmeldformulier. Het gehele programma vind je onderaan het aanmeldformulier.

Aanmelden

Programma

De urgentie van duurzaam en biobased bouwen - Met Gerrit Hiemstra

Dinsdag 11 juni - 11:30 - 12:30   Zaal E 107 - 70 personen

Sprekers: 

 • Gerrit Hiemstra
 • Romy Ran – Commercieel Manager BAM Wonen

De urgentie van klimaatverandering staat buiten kijf. Daarom is het essentieel dat we samen stappen zetten naar een duurzamere toekomst, en wie kan ons daar beter bij helpen dan Gerrit Hiemstra, een autoriteit op het gebied van klimaatwetenschap en -communicatie. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst neemt Gerrit Hiemstra ons mee op een reis over kansen en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, en hoe dit onze bouwsector beïnvloedt. Samen met specialisten van BAM Wonen verkennen we hoe biobased bouwen, klimaatneutrale oplossingen en innovatieve bouwmethoden een cruciale rol spelen in het vormgeven van een duurzame toekomst. Dit is niet alleen een kans om te leren van experts in het veld, maar ook om te netwerken met gelijkgestemde professionals en deel te nemen aan een belangrijk gesprek over de duurzame toekomst van onze sector.

Duurzaam en toekomstgericht bouwen begint bij de Nieuwe Bouwcultuur

Dinsdag 11 juni - 15:30 - 16:15  Zaal forum 1 - 100 personen

Sprekers:

 • Lian Blok, Adviseur natuurinclusieve architectuur - College van Rijksadviseurs
 • Angela Vorsselman, commercieel manager bij BAM Wonen

Een nieuwe bouwcultuur stimuleert biobased en natuurinclusief bouwen. In de hele keten van teelt van gewassen tot toepassingen in de bouw. Een mooi concreet voorbeeld is het project beHagen in Leeuwarden. WoonFriesland, gemeente Leeuwarden en het College van Rijksadviseurs (CRa) nodigden teams van ontwerpende, adviserende én uitvoerende partijen uit een betaalbaar, biobased en natuurinclusief integraal plan te maken voor een bouwveld in Leeuwarden Nieuw Oud Oost, en ook de woningen daadwerkelijk te bouwen. BAM Wonen heeft een plan ingediend voor 50 sociale grondgebonden huurwoningen. De jury constateerde dat ook het plan een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van Een Nieuwe Bouwcultuur. Het ontwerp toont aan dat betaalbaar en op schaalbaar biobased en natuurinclusief bouwen ook voor sociale woningbouw de toekomst heeft.

Het Nieuwe Normaal: Je hebt lef nodig voor duurzame gebiedsontwikkeling

Woensdag 12 juni - 11:30 - 12:30  Zaal E 108 - 70 personen

Spreker(s):

 • Nard Everdij, projectmanager Gemeente Doetinchem
 • Angela Vorsselman, commercieel manager bij BAM Wonen

De ambitie van de gemeente Doetinchem om in De Kwekerij de nieuwe norm te stellen voor duurzame woningbouw is werkelijkheid geworden. De selectie van ontwikkelaars, waaronder BAM Wonen voor 73 toekomstbestendige woningen, gebeurde op basis van de visie op het plangebied, de schetsontwerpen en duurzaam bouwen/gebruik van materialen volgens het principe van Het Nieuwe Normaal. Alleen door een scherpe uitvraag en intensief partnerschap kan deze toekomstbestendige wijk gerealiseerd worden.
Vanuit het hele land is de aanbesteding voor De Kwekerij met grote interesse gevolgd. De Kwekerij geldt als een voorbeeld voor moderne en toekomstbestendige woningbouw. Het gaat om 140 energieneutrale sociale huur- en koopwoningen, gebouwd met respect voor de natuur, denk aan houten gevels, grasdaken/daktuinen. Nard Everdij (projectmanager Gemeente Doetinchem) en Angela Vorsselman (commercieel manager BAM Wonen) nemen u graag mee in de uitdagingen, de ambities en het lef dat komt kijken bij deze duurzame gebiedsontwikkeling.

Groen Groener Groenst

Woensdag 12 juni - 12:30 - 13:15   zaal Forum 2 - 80 personen

Groen zijn is géén keuze meer. Wel hebben wij de keuze hoe groen we willen zijn en in welke stappen we dat willen realiseren. Binnen BAM zetten wij in op ‘groener, groenst’. En dat doen onze opdrachtgevers ook. Maar elke opdrachtgever heeft een eigen duurzaamheidsstrategie en een eigen tempo. Sluit aan bij ons gesprek met Pré Wonen, Altera Vastgoed en NLV om er achter te komen hoe wij hun op een passend manier ondersteunen van grijs naar groen, naar groener, naar groenst. Kom kijken hoe de duurzaamheidsambities passend gemaakt worden in de strategie en beleid van jouw organisatie of bedrijf, aan de hand van verduurzamingsaanpak van bestaand vastgoed, tot verantwoorde toevoegingen aan de woningvoorraad.

Spreker(s):

 • Niels van Wonderen, Hoofd Asset Management Woningen bij Altera Vastgoed
 • Joost Vooren, duurzaamheidsmanager bij Pré Wonen
 • Jorg de Jonge, Technical Asset Manager bij NLV
 • Henry Jongerden, adjunct directeur renovatie concepten bij BAM Wonen

Circulair, groen én sociaal: Ontdek de magie van Struikroven 

Donderdag 13 juni - 11:30 - 12:30 zaal E108 - 70 personen

Wij nodigen u uit voor een inspirerende sessie van Stichting Struikroven. Struikroven redt groen dat anders verloren zou gaan bij renovaties, sloop of nieuwbouw.

Deze bijeenkomst biedt u de kans om te leren hoe u met Struikroven in één dag uw project extra circulair en klimaatadaptief maakt, en tegelijkertijd bijdraagt aan biodiversiteit en sociale cohesie in de buurt. Ontdek hoe dit significante meerwaarde oplevert voor u als opdrachtgever en bijdraagt aan uw ESG-strategie en CSRD-rapportage.

Waarom Struikroven?

 • Biodiversiteit & Duurzaamheid: Leer hoe het redden van groen leidt tot meer biodiversiteit en minder hittestress en wateroverlast.
  Positieve Buurtimpact: Ontdek hoe vergroening en buurtbetrokkenheid de reputatie van uw organisatie een positieve boost geven en de overlast van bouwprojecten verzachten.
  Inclusief & Circulair: Hoor hoe gratis planten toegankelijk worden voor iedereen en hoe uw circulaire projecten door kunt trekken naar het groen.

Sluit aan en ontdek hoe we samen met onze strategische partners Struikroven tot de nieuwe norm maken bij bouwprojecten in Nederland.
En ga samen met ons op Struikrooftocht!