
Bezoek BAM Wonen tijdens PROVADA 2023
Een duurzaam thuis voor iedereen. Wij geloven dat hout de toekomst heeft als basis voor duurzame, betaalbare en waardevaste woningen. We nemen je graag mee in de volgende stap in duurzame houtbouw tijdens PROVADA van 13 t/m 15 juni in de RAI Amsterdam. Bezoek onze stand in hal 11, standnummer 31 en laat je inspireren door ons duurzame houten woningconcept Flow en de gestapelde houtbouwprimeur die we momenteel realiseren.
Wist je dat we naast het presenteren van ons duurzame houten woningconcept Flow en het energieneutrale houten appartementengebouw van Woonstichting ‘thuis, ook kennissessies organiseren tijdens PROVADA?
Aanmelden voor een sessie kan via het aanmeldformulier. Het gehele programma vind je onderaan het aanmeldformulier.
Aanmelden
Programma
Snel duurzame en betaalbare woningen realiseren kan wél
Dinsdag 13 juni - 12:00 - 12:45 Business lounge - 50 personen
Spreker(s): Maarten Strijdonk – Directeur bij BAM Wonen
Houtbouw wordt door de overheid en onze opdrachtgevers steeds vaker als duurzaamheidscriterium meegegeven. En dat is niet zo vreemd. Volgens maatschappelijke organisaties vervult houtbouw een belangrijke rol in het verduurzamen van onze woningbouw. En toch leven er nog vragen en aannames als het gaat om brandveiligheid en vooral over betaalbaarheid van houtbouw. Maarten rekent in één klap af met alle aannames die er zijn. Hij neemt je mee in de wereld van platformtechnologie, off site productie, grenzeloze ontwerpvrijheid vanuit vergaande standaardisatie en de Flow-woning waarin alles samenkomt.
Het energieneutrale houten appartementengebouw van Woonstichting ‘thuis - Een primeur voor gestapelde bouw in Nederland
Woensdag 14 juni - 11:30 - 12:30 zaal E108 - 70 personen
Spreker(s):
- Ton Vissers - Projectmanager Vastgoed bij Woonstichting ‘thuis
- Peter Poell – Directeur Bouwen op Maat Zuid bij BAM Wonen
Een primeur voor gestapelde bouw in Nederland: Het energieneutrale houten appartementengebouw van Woonstichting ‘thuis in Veldhoven. Het gebouw krijgt niet alleen een houten draagstructuur die wordt ingevuld met prefab houten gevelelementen, maar kan ook nog eens sneller gebouwd worden. ’thuis wil sneller, schoner en duurzamer bouwen bij het realiseren van duurzame sociale huurwoningen. Welke gevoelsmatige risico’s hebben zij genomen en kansen hebben ze gegrepen door voor gestapelde houtbouw te kiezen? Welke vragen leven er bij bewoners? Wat hebben we tot nu toe geleerd? En hoe gaan we samen stap voor stap op weg naar een circulaire bouwsector?
Grenzeloze ontwerpvrijheid vanuit vergaande standaardisatie door industrialisatie
Woensdag 14 juni - 12:45 - 13:30 zaal Arena - 60 personen
Spreker(s):
- Thijs Asselbergs – Architect en gespreksleider
- Meintje Delisse – Managing director en Architect bij bureau SLA
- Stephan Sarphatie – Architect bij ZEEP architects and urban designers
- Kobbe Nouwens - Architect eigenaar bij Nouwens Roovers Architectuur
- Dinant te Brinke – Directievoorzitter bij BAM Wonen
Drie architectenbureaus werken nauw samen om de bijna grenzeloze ontwerpvrijheid vanuit vergaande standaardisatie van de Flow-woning te realiseren. Rekeninghoudend met de grote ambities op het gebied van duurzame materialen, betaalbaarheid en kwaliteit. Zij gaan met elkaar en met jou in gesprek over ontwerpvrijheid en de steeds grotere rol die ‘verleiding’ speelt bij het industrieel produceren van woningen.
Innovatieve ketensamenwerkingen - van biobased plaatmateriaal tot biobased bouwen
Donderdag 15 juni - 13:15 - 14:00 zaal Forum I - 100 personen
Spreker(s):
- Tom van ’t Hek – Gespreksleider
- Sandra Baan – CEO & Oprichter bij IBI2
- Zwier van Olst - Director Staatsbosbeheer
- Jan Versluis - Eigenaar Teelt- en demobedrijf Zonnekroon voor biobased bouwen
- Harold van de Ven - Architect, Turbodenker en Spreker
- Atto Harsta – Ketenaanjager en Land+Bouw verbinder
- Imke van den Boom – Duurzaamheidsmanager bij BAM Wonen
- Dinant te Brinke - Directievoorzitter bij BAM Wonen
Vorig jaar hadden we de primeur op PROVADA met het tekenen van de overeenkomst tussen vijf partijen voor de gezamenlijke productie, bewerking en verwerking van 100% biobased en gerecycled plaatmateriaal van reststromen hout uit de Nederlandse bossen en van de bouwplaats. Dit jaar kunnen we zeggen dat de eerste plaat een feit is. Maar er liggen nog vele uitdagingen voor ons.
Van ontwikkelingen binnen de Europese houtmarkt tot het bepalen van wie welke rol heeft in dit soort, soms onwaarschijnlijke, innovatieve ketensamenwerkingen. Tijdens deze sessie nemen we je graag mee in de weg die we bewandeld hebben maar ook in de weg die nog voor ons ligt en staan we stil bij het voorbeeld van een succesvolle, innovatieve circulaire keten voor biobased bouwen.