Conceptuele nieuwbouw: snel, betaalbaar en duurzaam

Conceptuele nieuwbouw, de naam zegt het al, is huizen bouwen op basis van een bewezen concept en volgens een gestandaardiseerd bouwproces. Dat betekent snel, betaalbaar en duurzaam bouwen. Conceptuele nieuwbouw is toch gevarieerd: we werken al circa 30 jaar met een volledig uitgewerkte referentiewoning als basis. Daar kunnen projectaanpassingen en bewonersopties aan worden toegevoegd. De bewoners hebben veel keuzemogelijkheden om de woning naar wens in te vullen. Zo is er voor elke bewoner en elke opdrachtgever wat wils.

BAM Wonen levert 82 appartementen Stationstuin in Barendrecht op

Stationstuin Barendrecht. 82 appartementen verdeeld over drie appartementencomplexen

Wat heeft u aan conceptuele nieuwbouw

Door onze langdurige samenwerking met vaste ketenpartners, kunnen we een hoge standaardkwaliteit leveren. Conceptuele nieuwbouw staat voor ‘no surprises’: je weet wat je krijgt, wat het kost en hoelang het duurt. In de BAM Wooncollectie bieden we tien types grondgebonden woningen, met verschillende gewilde architectuurstijlen en indelingen. Kiezen voor de BAM Wooncollectie is kiezen voor:

  • Snelheid
  • Betaalbaarheid
  • Duurzaamheid
  • Ontwerpvrijheid

Snelheid
Kiezen voor een conceptwoning uit de BAM Wooncollectie heeft zo zijn voordelen. Omdat we deze woningen veel vaker hebben gebouwd en het bouwproces hebben gestandaardiseerd, kunnen we véél sneller leveren. Zowel het ontwikkeltraject als de bouw duren korter door de voorspelbaarheid van de planning. Zo weet u altijd precies wat er wanneer gebeurt én hoeveel dat kost. 

Betaalbaarheid
Aan conceptueel bouwen hangt een aantrekkelijk prijskaartje. Omdat we met een referentiewoning werken, zijn de ontwerpkosten lager. Dankzij het gestandaardiseerde bouwproces minimaliseren we de kans op meerwerk en vertraging. Conceptuele nieuwbouw is een investering met een laag risicoprofiel. Zo blijven de faalkosten beperkt tot het minimum. Grotere series maken dat investeringen in efficiency makkelijker worden terugverdiend. Dat geeft energie voor het ontwikkelen van de beste concepten. We werken met vaste, gespecialiseerde partners, waardoor we instaan voor de veiligheid op de bouwplaats en de kwaliteit van het project. Het voordeel van deze langdurige samenwerking is dat we samen naar vernieuwing zoeken en deze implementeren. En daar profiteert u als opdrachtgever van.

Duurzaamheid
We bouwen vandaag met het oog op morgen. We kiezen voor duurzame bouwmaterialen zoals hout. Daarnaast verduurzamen we ons beton. We zoeken naar biobased alternatieven voor bakstenen en dakpannen. Onze nieuwbouwwoningen hebben standaard zonnepanelen. Ook houden we de bouwplaats zo duurzaam mogelijk. We verminderen afvalstromen en werken hard aan initiatieven om onze stikstof en CO2 te reduceren. Dit doen we samen met onze vaste partners.

Ontwerpvrijheid
Door parametrisch ontwerpen kunt u zelf uw woning samenstellen, door te kiezen uit de gewenste bouwonderdelen met hun afmeting. We hebben een script geschreven, waarin uitgangspunten zijn opgenomen, zoals de aansluitingen met variabele afmetingen van vensters, deuren en dakgoten. U bepaalt dus hoe uw woning eruit komt te zien.

Meewerken aan onze conceptuele nieuwbouw projecten en zo een bijdrage leveren aan het oplossen van de woningnood, het aanpakken van het duurzaamheidsvraagstuk én het vernieuwen van de bouwsector? Neem dan contact met ons op en ga aan de slag bij een innovatieve bouwspecialist.
 

In het kort

  • Geen verrassingen: je weet wat je krijgt en wat het kost in het voortraject
  • Financieel aantrekkelijk: snel en efficiënt een betaalbare woning
  • Kwaliteit door langdurige ketensamenwerking: vaste, gespecialiseerde partners

Case: Hoef en Haag: 1800 nieuwbouwwoningen 

Voor project Hoef en Haag bij Vianen toverden we een weiland om in een nieuw dorp. De nieuwbouwwijk bestaat uit het nieuwste van het nieuwste in conceptueel bouwen: duurzame woningen, comfortabel wonen. 
Lees meer