Parametrisch ontwerpen: snel uw eigen woning

Door parametrisch ontwerpen kunt u zelf uw woning samenstellen, door te kiezen uit de gewenste bouwonderdelen met hun afmeting. U bepaalt dus hoe uw woning eruit komt te zien. Deze manier van werken is veel sneller en betrouwbaarder dan de klassieke manier, dus betaalbaarder.

parametrisch ontwerpen

Ontwerpvrijheid

U krijgt een maatwerkbeleving in conceptvorm, zodat u snel betaalbare woningen kunt neerzetten, die passen bij de woonwensen van de huurders of de kopers. Door het schrijven van een script waarin uitgangspunten zijn opgenomen, zoals de aansluitingen met variabele afmetingen van vensters, deuren en dakgoten, is het ontwerpproces uitgeëngineerd. U kan dus zelf uw woning samenstellen, door te kiezen uit de gewenste bouwonderdelen met hun afmeting.

Door vooraf alle bouwonderdelen vast te leggen, kan er foutloos worden ontworpen. De kwaliteit gaat omhoog en de ontwerptijd omlaag. De schets van de architect wordt door één druk op de knop de productietekening voor de bouwer. Dit proces bespaart maanden aan tekeningen heen en weer sturen. U heeft snel zekerheid wat u krijgt en wat het kost: een unieke woning in een aantal muisklikken ontwikkelen, in plaats van in een jaar.

Bij het parametrisch ontwerpen zitten ook alle wettelijke eisen inbegrepen. Zo wordt bijvoorbeeld standaard de rookmelder gepositioneerd in een verkeersruimte, waardoor dit soort cruciale onderdelen nooit in het ontwerp kunnen worden vergeten. Ook dit voorkomt faalkosten.

Flow het nieuwe woningconcept van BAM Wonen

Halverwege 2022 hebben we ons nieuwe woonconcept Flow gelanceerd. Flow levert een bijdrage aan de oplossing voor de grote vraag naar duurzame en betaalbare woningen. Het woonconcept heeft hout als duurzame basis en wordt off-site gebouwd. Momenteel is er een script voor de betonnen woningen. Voor de Flow-woning is een start gemaakt voor een script met eigen smaken. De nieuwe conceptwoning kan met behulp van digitalisering van het ontwerpproces, snel en betaalbaar worden opgeleverd, zonder dat het eenheidsworst oplevert. Het resultaat: snel en op grote schaal duurzame woningen realiseren, met een grote verscheidenheid, waarin mensen zich prettig voelen. Voor meer informatie kijkt u op bamflow.nl.

In het kort 

 

  • Gevarieerd aanbod aan woningen door ontwerpvrijheid
  • Ontwikkeltijd in dagen in plaats van een jaar
  • Foutloos ontwerpen zorgt voor een hoge kwaliteit tegen een betaalbare prijs