Renoveren: verduurzamen van de bestaande woningvoorraad

Elke dag zijn wij bezig met het renoveren en verduurzamen van de woningvoorraad van Nederland. Maar welke mogelijkheden bieden we woningcorporaties en beleggers om bestaande huurwoningen comfortabel en energiezuinig te maken? En hoe combineren wij dit met de reguliere onderhoudswerkzaamheden? Wij bieden u twee smaken: of we verduurzamen uw bezit op maat, als u zelf een oplossing voorschrijft. Of we verduurzamen uw bezit met onze concepten, als onze oplossing u aanspreekt. Het spreekt in ieder geval de huurders aan, blijkt uit de 8,2 voor de bewonerstevredenheid. Welke optie u ook kiest, verduurzamen geeft energie.

BAM Wonen levert 39 nul-op-de-meterwoningen op in het Schilderskwartier in Woerden

Bij BAM Wonen verduurzamen we jaarlijks duizenden huurwoningen. Zowel rijwoningen als portiek- en galerijflats geven we een upgrade met schilrenovaties of gasloze oplossingen, zoals nul-op-de-meter, all-electric of met een aansluiting op een warmtenet. Dit doen we steeds sneller, slimmer en efficiënter. Zo digitaliseren we de bouw en meten in met drones en smartphones. En we komen tot innovatieve oplossingen zoals Fits; de variabele aanpak in de energietransitie. Het doel is: een duurzame toekomst en tevreden bewoners.

Tevreden bewoners 
Zonder een goede samenwerking met en enthousiasme van bewoners is een goedlopende renovatie niet te realiseren. Immers, 70% bewonersparticipatie is verplicht. Bewoners zijn de groep die het meeste merken van het verduurzamen van de woning en uiteindelijk ook hiervan de vruchten plukken. Daarom is het niet meer dan logisch dat ze intensief worden betrokken bij het project. We luisteren goed naar wat zij te zeggen hebben. Zij kennen het huis en de buurt als geen ander. Hoe beter bewoners worden meegenomen in het gehele proces, hoe hoger de kwaliteit van de plannen en hoe meer draagvlak er ontstaat voor het verduurzamen van de woning.

Verduurzamingsopgave 
Hoe kunt u het verduurzamen van uw woningportefeuille op een rendabel manier doen? Daar heeft BAM Wonen een antwoord op. Wij hebben een whitepaper opgesteld, waarin staat beschreven hoe u de bestaande woningvoorraad kunt verduurzamen. U kunt de verduurzamingsinvesteringen eerder of sneller terugverdienen en tegelijkertijd voor bewoners het wooncomfort vergroten en hun energieverbruik verlagen. Download hier onze whitepaper “De bestaande woningvoorraad verduurzamen. Hoe doe je dat?”

Meewerken aan onze renovatie- en verduurzamingsprojecten en zo een bijdrage leveren aan een duurzamere woonomgeving? Neem dan contact met ons op.

In het kort 

  • Renoveren en verduurzamen van uw woningen in bewoonde staat
  • Hoge bewonersparticipatie en -tevredenheid 
  • Verduurzamen is rendabel
     

Case: duurzaamheidspartner voor vijf jaar 
In een periode van vijf jaar gaan we met vier partners een kleine 4.000 woningen verduurzamen voor Havensteder in Rotterdam en omgeving. Zo gaan we aan de Gijsinglaan in de wijk Bospolder Tussendijken 360 woningen van het gas halen. De woningen die in 1959 werden gebouwd, worden van het huidige energielabel F/G naar het zuinige label A gebracht. We zijn een langetermijnrelatie aangegaan met Havensteder, waardoor de productiecapaciteit is gegarandeerd om de komende vijf jaar de woningvoorraad te verduurzamen. Meer weten over deze samenwerking?

Lees meer