Conceptueel verduurzamen geeft energie

Conceptueel renoveren van BAM Wonen staat bekend om haar digitale aanpak, de jarenlange ervaring van een hecht team professionals en haar innovatiekracht. Jaarlijks verduurzamen we duizenden huurwoningen. Door de projectoverstijgende aanpak kunnen wij steeds slimmer, efficiënter én klantvriendelijker bewoonde woningen verduurzamen. Op huurderstevredenheid scoren we maar liefst een 8,2. Vooral de persoonlijke begeleiding wordt extra goed gewaardeerd. Huurders zijn enthousiast over de verduurzaming en ervaren onze doelgroepgerichte aanpak als zeer prettig. Conceptueel renoveren geeft ons energie en zo verduurzamen we de bestaande woningvoorraad, in bewoonde staat, succesvol. Dat is prettig voor de huurder én de verhuurder.

Verduurzaming 174 appartementen Nigerdreef in Utrecht

Verduurzaming 174 appartementen Nigerdreef in Utrecht

Doelgroepgerichte aanpak

We verduurzamen woningen in bewoonde staat. Daarom stemmen we onze bewonerscommunicatie af op de huurders. Onze aanpak is flexibel, onze gedrevenheid niet. Wij streven naar huurders die enthousiast zijn over de verduurzaming en over hun energiezuinige woning. Want elke tevreden en trotse huurder maakt ons werk nog leuker.

Dankzij onze doelgroepgerichte en klantvriendelijke aanpak krijgen huurders persoonlijke begeleiding. Huurders met een fysieke beperking ondersteunen we op een andere manier dan huurders waar we stress, geldzorgen of moeite met lezen opmerken. Voor huishoudens met jonge kinderen en huurders die overdag werken, biedt onze digitale aanpak uitkomst. We scannen met drones en smartphones de woningen in, waardoor deze onderzoeken amper tijd van huurders vergen. 

Conceptuele aanpak

In Nederland staan veel, nagenoeg identieke huurwoningen. Wij hebben voor de meest voorkomende rijwoningen, portiekflats en galerijflats innovatieve en rendabele verduurzamingsconcepten gemaakt voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Bij deze concepten profiteren onze opdrachtgevers van een korte voorbereidingstijd, een vlot traject en financiële zekerheid. Tegelijkertijd vergroten we met conceptueel verduurzamen onze innovatiekracht. We optimaliseren onze concepten projectoverstijgend en zetten hierbij maximaal in op digitalisering –met drones en smartphones– en duurzame oplossingen die passen bij úw ambities.

Circulair en natuurinclusief

 Steeds vaker betekent de verduurzamingsopgave niet alleen een upgrade in wooncomfort en een lager energieverbruik. Want de mate waarin we circulair en natuurinclusief verduurzamen, neemt toe. Met regeneratief verduurzamen bereiken we meer dan het reduceren van onze milieu-impact: we verbeteren onze leefomgeving. Bij elk verduurzamingsproject verrichten we diervriendelijke inspanningen; van mitigerende maatregelen tot meer verblijfkasten en extra groen na de verduurzaming. Maar als we niet oppassen, levert de energietransitie bergen afval op. We bieden circulaire alternatieven om een netto positieve impact op klimaat en grondstoffen te realiseren. Daarom gooien we geen oude voordeuren meer weg, staan op onze bouwplaatsen amper afvalcontainers en zijn onze leaseauto’s elektrisch.

Hecht team professionals

 We zijn marktleider in het verduurzamen van huurwoningen en gespecialiseerd in uitvoering in bewoonde staat. Dit doen we met collega’s en co-makers die onze passie delen voor verduurzaming, kwaliteit en technologie. We streven ernaar om fans te maken van onze huurders. Dit kan omdat wij zelf ook fan zijn van ons werk. Dit is de reden waarom de professionals van Renovatie Concepten vaak jarenlang met elkaar samenwerken. Met veel enthousiasme verduurzaamt ons hechte team uw woningen en dat geeft energie. Energie aan u als opdrachtgever, aan de bewoners én aan het hele bouwteam.

Fits

Fits is de meest flexibele manier om bestaande huurwoningen wél te verduurzamen in uw eigen tempo: op een haalbare en betaalbare manier. Met Fits kunt u in fases verduurzamen. Zo bieden wij DakFit, Muurfit, RaamFit, VloerFit en EnergieFit. Elke Fit biedt u keuzes in hoogwaardige toepassingen voor de gewenste netto warmtevraag. Combineer de Fits die bij uw verduurzamingsopgave passen. Wilt u lezen hoe u met Fits zelf aan de verduurzamingsknoppen zit? Lees dan hier verder.
 

In het kort 

 

  • Doelgroepgerichte aanpak voor persoonlijke huurdersbegeleiding
  • Conceptuele aanpak met veel ruimte voor innovaties
  • Jarenlange ervaring door hecht team professionals
     

Case: Overvecht in Utrecht, 566 appartementen gasloos 

In ketensamenwerking met Portaal zijn we bezig om vijf portiekflats in de Utrechtse wijk Overvecht comfortabel en energiezuinig te maken. Door de inzet van innovatieve dronetechnologie en kunstmatige intelligentie is de voorbereidingstijd vele malen korter. Zo hebben we de kozijnen en langsgevels op een fabriekslocatie kunnen maken, waardoor we sneller kunnen bouwen. Dit soort innovatie mogelijkheden zorgen ervoor dat we de overlast kunnen beperken. Voor de verduurzaming van de eerste flat heeft 81% van de huishoudens ingestemd met het toekomstklaar maken van de woning.
Lees meer