Verduurzamen op maat zet bewoner centraal

Niet alles past in een standaard aanpak. Met verduurzaming op maat bieden we kwalitatief hoogwaardige, energiezuinige oplossingen die wonen ook in de toekomst betaalbaar houden. We renoveren en verduurzamen al ruim veertig jaar woningen in elke regio van het land, waardoor we een schat aan kennis & expertise hebben opgebouwd. U wilt een gebouw renoveren waarin verduurzaming integraal wordt meegenomen? Wij komen met een plan, doorlopen samen het voorbereidingstraject en leveren een pand op dat toekomstklaar is.

182 appartementen Hoog Lindoduin Scheveningen

Verduurzaming 182 appartementen Hoog Lindoduin in Scheveningen

Leon van der Pluym, Commercieel Manager Zuidwest: “Wij renoveren ca. 1500 woningen per jaar, waarvan in onze regio Zuid-Holland zo’n 400 tot 500 woningen.” 

Bewoner centraal

Op ieder project zijn de wensen verschillend en is er een andere aanpak nodig. Dat vergt maatwerk. Door samen om de tafel te zitten en goed te luisteren naar de wensen van de bewoner én u als opdrachtgever komt er een op maat gemaakt projectplan. Daarin gaan we ver. Als de bewoner merkt dat de vloer standaard koud aanvoelt, dan adviseren wij vloerisolatie, ook al behoort dit niet tot de oorspronkelijke vraag. De bewoner moet in renovatietrajecten echt centraal staan. Desgewenst nemen wij de volledige bewonerscommunicatie uit handen en managen wij de verwachtingen aan de voorkant én tijdens het tijdens de uitvoering. Door het gedegen voortraject, verloopt de uitvoeringsfase soepel, met nauwelijks overlast voor de bewoner en zonder nare verrassingen voor u.

Funderingsproblematiek

In steeds meer gebieden in Nederland zakt de grondwaterstand. Daardoor is de houtenpaalfundering aan het rotten. Hierdoor gaan woningen extreem verzakken. Dan moet er funderingsherstel plaatsvinden. Dit zijn grote ingrepen. De begaande grond moet dan helemaal leeg worden gehaald, totdat de fundering bloot ligt. Er worden dan nieuwe palen geslagen en een nieuwe begaande grond aangelegd. De woningen op de begaande grond moeten helemaal opnieuw worden ingericht. Dit soort renovatie is letterlijk maatwerk.
 

In het kort 

  • Hoge kwaliteit door aanwezige kennis & expertise
  • Gedegen voortraject zorgt voor soepele uitvoering met nauwelijks faalkosten
  • Beste oplossing voor de bewoner én de opdrachtgever
     

Case Hoog Lindoduin, een duurzaam tweede leven

In opdracht van Vestia hebben wij het woongebouw uit 1963 met veertien verdiepingen langs de Westduinweg in Scheveningen verduurzaamd. Alle woningen zijn gasloos opgeleverd. Bent u benieuwd naar het eindresultaat?
Lees meer