Portaal en BAM voltooien tweede fase NOM-woningen in Soesterberg binnen De Stroomversnelling

5 november 2015 09:53 - BAM Wonen bv

BAM levert deze maand in opdracht van woningcorporatie Portaal 39 nul-op-de-meter-woningen (NOM-woningen) op in Soesterberg. Het project maakt deel uit van het landelijke initiatief De Stroomversnelling. Eerder heeft BAM voor Portaal in Soesterberg al 42 woningen getransformeerd naar NOM-woningen.

De Stroomversnelling is een convenant tussen bouwers, woningcorporaties en overheid dat uiteindelijk moet leiden tot de renovatie van 111.000 sociale huurwoningen zonder kostenverhoging voor de huurders. Veel woningen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig zijn koud, vochtig en tochtig. De isolatie en ventilatie zijn slecht en installaties vaak verouderd. De installaties in een NOM-woning zorgen ervoor dat er (over het jaar gezien) net zoveel duurzame energie wordt opwekt als dat er normaliter wordt verbruikt. 

Na oplevering van 42 NOM-woningen in de eerste fase heeft het Centrum van Woononderzoek onafhankelijk onderzoek gedaan naar de bewonerstevredenheid. Portaal en BAM hebben aan de hand van de resultaten het bouwproces en de bewonerscommunicatie verbeterd. Binnenkort zal vervolgonderzoek door Centrum voor Woononderzoek inzicht geven of de bewonerstevredenheid is toegenomen.

Voor de realisatie van de NOM-woningen werkt BAM Woningbouw samen met zusteronderneming BAM Bouw en Techniek. BAM heeft de NOM-woningen in Soesterberg gerealiseerd naar een ontwerp van Wenink Holtkamp Architecten en in nauwe samenwerking met de co-makers Gevelelementen Noord-Holland, Renovatief, EMERGO Houtconstructies, Houtgroep Van Drimmelen, Feenstra, Bemar Ventilatietechniek, Haarmans Installatietechniek, Vlasman en den Breejen Infra.