Eerste paal voor appartementen en patiowoningen geslagen

18 februari 2015 12:53 - BAM Wonen bv

Maandag 16 februari is de eerste paal geslagen voor De Hazelaar en De Meidoornhofjes in Woerden. De interesse voor de nieuwbouw blijkt groot: voor de 24 sociale huurappartementen hebben zich 250 belangstellenden gemeld. In het appartementencomplex komt op de begane grond een eerstelijnsgezondheidscentrum.

De nieuwe bewoners kunnen nog voor het eind van het jaar hun nieuwe woning betrekken. De woningen die zij achterlaten komen vrij voor nieuwe bewoners. Hierdoor krijgen gezinnen meer kans op een huurwoning in Woerden. 

Wethouder Margot Stolk vertelde over de start van de bouwplannen. Uit overleg met de bewoners van Bloemen- en Bomenkwartier werd duidelijk dat de buurt behoefte had aan woonruimte voor senioren. Op basis van deze wens is het plan ontwikkeld. De wethouder was ook vol lof over het snel doorlopen van de planprocedures: “Normaliter duurt zoiets toch al snel zes à zeven jaar. In dit geval hebben we in 2011 de eerste haalbaarheidsonderzoeken gedaan. Krap vier jaar later slaan we al de eerste paal in de grond. Dat is ongekend snel.” 

Het huidige plan bevordert ook de doorstroming op de woningmarkt, door voorrang te geven aan Woerdenaren die een eengezinswoning achterlaten. De ligging, boven of naast het nieuwe gezondheidscentrum, vlakbij winkels en stadshart, maakt het project extra aantrekkelijk. Dit blijkt ook uit de grote belangstelling. GroenWest zal in de komende weken de nieuwe huurders selecteren. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Gezondheidscentrum

Huisarts Wim Graafland van Medisch Centrum Molenvliet legde uit dat “de eerstelijnsgezondheidszorg steeds belangrijker wordt in dit land”. Het nieuwe gezondheidscentrum sluit aan bij die trend. Medisch Centrum Molenvliet zal straks op de nieuwe locatie haar hoofdvestiging krijgen, aangevuld met een apotheek, een fysiotherapeut, een logopedist en een diëtist. De huisartsenpraktijk wil begin 2016 haar deuren openen.De buurtbewoners kijken reikhalzend uit naar het nieuwe gebouw. Zij konden de artist impressions ter plekke bekijken. Volgens Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest, past het nieuwe ontwerp op deze locatie “als een mooie jas”. Martijn van der Knaap, regiodirecteur BAM Woningbouw, was vooral gecharmeerd van de balkons in het ontwerp: “precies groot genoeg om te kunnen klaverjassen”. Bij de aanwezigen waren ook omwonenden die al op de lijst van mogelijke nieuwe huurders staan. Zij zullen in de komende weken bericht krijgen van GroenWest of zij alvast moeten omzien naar verhuisdozen, zodat ze klaar zijn voor de verhuizing eind 2015.