Kekse straole: de eerste huurders in 123sprong!

11 februari 2015 12:49 - BAM Wonen bv

Vrijdag 6 februari hadden de eerste huurders een feestje bij het in ontvangst nemen van de sleutel van hun gloednieuwe huurwoning in de Driesprong in Breda. Met een blaaskapel werden de eerste nieuwe huurders door woningcorporatie WonenBreburg, BAM Woningbouw en gemeente Breda verwelkomt in de wijk.

Een jaar geleden gaven de zelfbouwers het startsein voor de bouw van het project Driesprong in Breda. In de nieuwbouwwijk, verscholen achter de Tilburgseweg, worden zo’n 150 huizen gerealiseerd, waaronder ruim honderd huurwoningen. De eerste 14 van de 48 woningen in de sociale huur zijn vrijdagochtend opgeleverd.

In 2014 is BAM begonnen met de bouw van de woningen en zo’n 305 duizend stenen, 349 funderingspalen en 489 binnendeuren en kozijnen later, is de eerste rij huurwoningen vlak voor de carnaval opgeleverd.

“Ik ben onder de indruk van het resultaat”, geeft Jan Zuiderwijk, commercieel directeur van BAM Woningbouw, in zijn korte speech de credits aan de vakmannen die de woningen hebben gerealiseerd. Aline Zwierstra, directeur-bestuurder WonenBreburg sluit zich daarbij aan. “Er is met veel plezier hard gewerkt aan deze woningen, we hopen dat de huurders er met hetzelfde plezier gaan wonen.” Ook kijkt ze naar de volgende fases van het nieuwbouwproject. “Voor de zomer van worden er 26 woningen gesloopt waar nu een aantal mensen van Molukse afkomst in wonen. Zij hebben recht op terugkeer in hetzelfde gebied. Een deel van de nieuwe huurwoningen is dan ook voor hen bestemd én voor een aantal oud-huurders die ook recht op terugkeer hebben naar de Driesprong. Die oplevering is naar verwachting in de eerste helft van 2016.”