Voormalige LTS in Echt binnen een jaar tijd omgevormd naar bijzonder woonproject

9 maart 2015 12:54 - BAM Wonen bv

Vrijdag 6 maart verrichtte gedeputeerde Ger Koopmans samen met wethouder Jac Dijcks van de gemeente Echt-Susteren en bestuurder Karel Boonen van WoonGoed 2-Duizend de openingshandeling van een bijzonder en zeer duurzaam appartementengebouw in Echt. In het voormalige schoolgebouw met de karakteristieke voorgevel aan de Kerkveldweg-West zijn in totaal 44 appartementen gerealiseerd met subsidie van de Provincie Limburg.

Opdrachtgever WoonGoed 2-Duizend en aannemer BAM Woningbouw Zuid hebben het project in amper een jaar tijd kunnen uitvoeren door toepassing van een nieuw samenwerkingsconcept.

Bij Het échte samenwerken zitten opdrachtgever, architect, aannemer en onderaannemers vanaf dag één samen aan tafel. Bij de verbouwing van de LTS heeft dit voor zowel een besparing van tijd als kosten gezorgd. Bovendien geeft BAM Woningbouw een kwaliteitsgarantie door het onderhoud van de woningen voor de komende jaren op zich te nemen.

In januari hebben de eerste bewoners de sleutel gekregen van hun nieuwe energiezuinige appartement en inmiddels zijn alle woningen verhuurd. In de bij het schoolcomplex behorende gymzaal aan de Kerkveldweg-West zijn vorige week ook nog tien woningen door zorgverlener Met ggz in gebruik genomen.

Bij de officiële openingshandeling werd zowel het gerestaureerde kunstwerk van de onlangs overleden beeldhouwer Piet Killaars als de naam van het appartementencomplex onthuld. Namens de gemeente Echt-Susteren heeft gemeenteraadslid Jos Meeuws een actieve rol gespeeld om de herplaatsing van het beeldhouwwerk ‘Koraal’ mogelijk te maken.