Bewoners Dauwendaele kijken uit naar woningverbetering

2 april 2015 14:05 - BAM Wonen bv

In Middelburg heeft BAM Woningbouw na 2 weken de benodigde bewonersinstemming behaald. Meer dan 70% van de 36 huishoudens in de wijk Dauwendaele stemde in met het plan om hun eengezinswoning te laten verduurzamen. De woningen uit de jaren zeventig zijn eigendom van een institutionele belegger.

BAM verzorgt de bewonerscommunicatie en is verantwoordelijk voor het behalen van minimaal 70% bewonersinstemming. De bewoners in de wijk Dauwendaele zijn enthousiast en kijken uit naar de woningverbetering! Begin mei 2015 start de uitvoering.

Werkzaamheden

Bij 36 woningen aan Girsesland, Herberdsland en Papisland past BAM diverse energetische maatregelen toe om te komen tot een energiebesparing van 4 energielabelstappen, van label F naar label B. De maatregelen zijn het isoleren het dak, het vervangen van de beglazing door HR++ beglazing en het isoleren van de spouwmuur en de kruipruimte. Ventilatieroosters op het glas worden aangebracht en het verouderde ventilatiesysteem geoptimaliseerd. De goede isolatie en verbeterde ventilatie verhogen het wooncomfort van de bewoners en dragen bij aan de besparing op hun energieverbruik.Door tegelijkertijd met de energetische maatregelen ook onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, worden de mogelijkheid benut om de woningen esthetisch te vernieuwen. BAM brengt nieuwe, Hollands-rode dakpannen, zinken dakgoten en hemelwaterafvoeren aan. Ook het voegwerk wordt vervangen en gereinigd en het metselwerk behandeld. De woningen krijgen nieuwe voor- en achterdeuren in de kleur taupe. De houten kozijnen worden hersteld en wit geschilderd en de gevelbetimmering taupe geschilderd. Eind juni 2015 is de verwachtte oplevering van de woningen.

Ketensamenwerking

Het project in Middelburg maakt onderdeel uit van de ketensamenwerking tussen BAM en de belegger. In totaal worden 1.044 woningen energiezuiniger gemaakt door gelijktijdig met onderhoudswerkzaamheden, verduurzamingsmaatregelen toe te passen. De samenwerking is in mei 2012 gestart met de uitvoering van 35 woningen in Oegstgeest. De tevredenheidscijfers van bewoners, beheerders en de belegger bevestigen dat de samenwerking positief verloopt.