Starthandeling herontwikkeling: eerste paal nieuwbouw COA Ter Apel

28 april 2015 14:13 - BAM Wonen bv

Wethouder Wietze Potze van de gemeente Vlagtwedde en Gerard Bakker, voorzitter van het bestuur van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), slaan woensdag 29 april de eerste paal van de nieuwbouw van de opvanglocaties voor asielzoekers in Ter Apel.

In 2012 heeft het COA een strook grond aan de zuidzijde van het huidige terrein aangekocht en besloten om een gedeelte van dit terrein in het masterplan op te nemen. November 2014 werd bekend dat BAM de opdracht had verworven voor de herontwikkeling en het meerjarig beheer en onderhoud van de totale opvanglocatie in Ter Apel.

Na realisatie van het masterplan zal de opvanglocatie in Ter Apel bestaan uit 256 woningen, verdeeld over acht buurten en geschikt voor de verschillende opvangvormen van het COA. In deze woningen kan het COA maximaal 2.000 asielzoekers huisvesten. Tevens komen er verschillende kantoren, gebouwen met onder andere lesruimtes en een basisschool met sportzaal.

De uitvoering van het project is in handen van BAM Bouw en Vastgoed (BAM Bouw en Techniek en BAM Woningbouw) en BAM Infra.Volgens planning zal de totale nieuwbouw gereed zijn in september 2016.