Start bouw De Nachtegaal Lage Zijde Alphen aan den Rijn

26 augustus 2015 16:19 - BAM Wonen bv

Op dinsdag 25 augustus stortten wethouder Gerard van As, directeur BAM Woningbouw Zuidwest Leendert den Heijer en directeur-bestuurder wonenCentraal Rob Donninger een deel van het fundament voor 76 woningen aan de Thorbeckestraat in de wijk Lage Zijde in Alphen aan den Rijn.

De Nachtegaal verhuist

Het bouwproject aan de Thorbeckestraat wordt gebouw in twee fases. Fase 1 is De Nachtegaal en bestaat uit 76 twee-, drie- en vierkamerwoningen en komt op het braakliggende terrein langs de Oranje Nassausingel, waar voorheen de Emmaschool stond. De herhuisvesters uit de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat kunnen naar verwachting na de zomer verhuizen naar hun nieuwe woning. Na de sloop van de oude woningen start de bouw De Leeuwerik. Dit zijn 53 woningen. Alle woningen zijn ruim opgezet met een plattegrond van 69 tot 113 m2. De woningen kijken uit op het groen en de Kromme Aar. “Het heien klonk me als muziek in de oren”, aldus een van de bewoonsters die al 38 jaar in de Leeuwerikstraat woont. Het lange wachten wordt beloond. Sociale verhuurWonenCentraal biedt mensen met een lager inkomen een thuis in Alphen aan den Rijn. Daarom worden alle woningen in De Nachtegaal sociaal verhuurd ondanks dat de kosten voor een nieuwbouwwoning meer kosten dan de vastgestelde maandelijkse huur. De maandelijkse huur van de woningen ligt tussen de €576,- voor een tweekamerwoning en €710,- voor een drie- of vierkamerwoning. 

Nog twee nieuwbouwprojecten

WonenCentraal bouwt in het plangebied Lage Zijde nog 66 sociale huurwoningen. In het stationsgebied komen nog eens 145 woningen. De bouw van deze woningen is in volle gang. 

Wonen in De Nachtegaal

Een goed idee?Reageren op de woningen van De Nachtegaal kan nog niet. In januari start de inschrijving voor de woningen op www.woningnethollandrijnland.nl. Herhuisvesters uit de Nachtegaalstraat en de Leeuwerikstraat hebben voorrang. Alle informatie over de woningen en de huurvoorwaarden zijn te vinden op:www.wonencentraal.nl/nieuwbouw. Daar kunnen geinteresseerden zich ook abonneren op het gratis nieuwbouwjournaal om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.