AM geeft startsein bouw uitbreiding Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

24 september 2015 09:55 - BAM Wonen bv

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vandaag het officiële startsein voor de realisatie van de volgende vijftien eengezinswoningen in het project Villapark Eikelenburgh in Rijswijk. Wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk verricht de officiële handeling.

Villapark Eikelenburgh

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. Het betreft de transformatie van het voormalige twaalf hectare grote kassengebied aan de westkant van Rijswijk naar een woongebied. In het eerste plandeel zijn 52 woningen gerealiseerd. De ontwikkeling betreft in totaal circa driehonderd woningen, die in verschillende fasen in verkoop worden gebracht. Het plan biedt een divers woonprogramma met vrijstaande villa’s, herenhuizen, twee-onder-één-kap woningen, eengezinswoningen en enkele appartementen in kleinschalige opzet. De woningen in de wijk kenmerken zich door een jaren dertig architectuur en zijn naar een ontwerp van Van Egmond Totaal Architectuur.

Het aanbod van de woningen die nu in aanbouw gaan, bestaat uit zes twee-onder-kap-woningen en negen rijwoningen. De prijzen zijn vanaf € 397.500 tot € 623.100 v.o.n. Er zijn er nog enkele woningen beschikbaar. De oplevering wordt volgens planning medio 2016 verwacht. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

De verkoop van de volgende 22 woningen start in november. Op www.villaparkeikelenburgh.nl is meer informatie te vinden over het project.