Eerste paal geslagen voor project Switi in Amsterdam

30 september 2015 09:59 - BAM Wonen bv

Dinsdagmiddag 15 september werd de feestelijke eerste paal geslagen voor project Switi, fase 1A. Dit project wordt door BAM Woningbouw Amsterdam gebouwd in opdracht van BPD Noord West. Tijdens de festiviteiten deden Emile Jaensch, portefeuillehouder van Stadsdeel Zuid-Oost, en Harm Janssen, regiodirecteur van BPD Noord West, een woordje.

De heer Janssen zei verheugd te zijn met deze mijlpaal. Mede door de crisis heeft het een aantal jaar geduurd voordat er een passend kon worden programma ontwikkeld.

Dat programma bestaat nu uit totaal 53 woningen uit de BAM Wooncollectie in Jaren 30 architectuur. Een stijl welke bijdraagt aan de verhoogde kwaliteit van het stadsdeel. Woningen met een eigen karakter en passend bij de straatnaam, Gooise Kant. De heer Jaensch vertelde dat het stadsdeel erg blij is met de bouwactiviteiten in Zuid-Oost.

Switi is verdeeld in twee fasen: fase 1A bestaande uit 22 woningen en fase 1B bestaande uit 31 woningen. De woningen zijn verdeeld in twee types: - De woningen tegen de Dreef aan, voorzien van een margestrook aan de voorgevel en een tuin met berging aan de achterzijde; - De woningen met de achterzijde aan het water, voorzien van een ruime voortuin met aangemetselde berging aan de voorgevel en beschoeiing aan de achterzijde. 

De verkoop loopt goed. Van de 22 woningen zijn er 19 verkocht en de laatste 3 staan onder optie. De oplevering van fase 1A staat gepland in het voorjaar van 2016. Inmiddels is 22 september de verkoop van fase 1B ook van start gegaan.