AM geeft startsein bouw De Stadse Kant in Nijmegen-Lent

29 maart 2016 11:59 - BAM Wonen bv

Grote belangstelling heeft geresulteerd in een voorspoedige verkoop van de woningen in het plan De Stadse Kant. Hierdoor kan gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM al op donderdag 7 april het startsein geven voor de realisatie van 53 woningen. De Stadse Kant is een deelplan van de nieuwe wijk De Stelt, deelgebied in de Waalsprong in Nijmegen-Lent.

Wethouder Bert Velthuis van de gemeente Nijmegen (stedelijke ontwikkeling, grondbeleid, wonen, cultuur) verricht tijdens dit feestelijke evenement voor bewoners en andere betrokkenen de officiële handeling. Op dit moment zijn er nog slechts enkele woningen beschikbaar.

De Stadse Kant ligt in de nieuwe woonwijk De Stelt. De Stelt ligt op een fraaie locatie aan de Waal en is één van de gebieden in Lent en de Waalsprong die het dichtst bij het centrum van Nijmegen ligt. De Stelt is door de Verlengde Turennesingel verdeeld in Noord en Zuid. De woonbuurt Stadse Kant ligt aan de noordkant en komt tussen de kern van Lent en de rivierdijk. Een bijzondere locatie met een fraai uitzicht over de rivier, de stad, de stuwwal en de Waalbrug.

Al vanaf de presentatie en start verkoop van het plan medio november tijdens de woonbeurs Waalsprong in Nijmegen was er een grote belangstelling voor de woningen. Op dit moment zijn bijna alle woningen verkocht en kan er worden gestart met de bouw. Het woningaanbod in De Stadse Kant wordt gekenmerkt door een oudhollandse architectuur en bestaat in totaal uit achtien twee-onder-een kapwoningen, één vrijstaande woning, twintig rijwoningen en veertien hoekwoningen. Het ontwerp van de woningen komt van Hans Been Architecten. Het merendeel van de woningen is verkocht. De prijzen van de nog beschikbare woningen zijn vanaf € 226.000 tot en met € 479.00 v.o.n. De woningen worden gerealiseerd door BAM Woningbouw. Volgens planning is de oplevering in het eerste kwartaal van 2017. Voor meer informatie over het plan zie ook www.destadsekant.nl

Officiele handeling

Voor de toekomstige bewoners en andere betrokkenen wordt een feestelijke bijeenkomst gehouden in het kader van de start bouw. Wethouder Bert Velthuis zal samen met enkele kopers, Antoinette Wilmot (adjunct-directeur bij AM) en Leo de Man (directeur BAM Woningbouw) symbolisch de eerste funderingsbalk leggen. Op de funderingsbalk zullen alle kopers hun handtekening zetten.