Hoogste punt voor De Nachtegaal

7 maart 2016 10:35 - BAM Wonen bv

Afgelopen week bereikte het gebouw De Nachtegaal het hoogste punt. De Nachtegaal is het bouwproject van wonenCentraal langs de Aar en de Oranje Nassausingel. Donderdag 3 maart hees de werkvoorbereider samen met de herhuisvesters de vlag naar de negende verdieping van het nieuwe woongebouw om de voortgang van de bouw te vieren.

Pluim voor de bouwplaatsmedewerkers

De bouwplaatsmedewerkers verdienen een pluim voor de voorspoedige bouw van de woningen. De start van de bouw was in september. Nu, in maart, staan er een parkeergarage en 76 woningen. De bouw verloopt voorspoedig, mede dankzij het weer. Ron, medewerker van BAM: “Wat een prachtig project om aan te werken. Iedere dag zie je het gebouw een stukje groeien en dat is zo machtig mooi.”

129 woningen in twee fases

BAM Woningbouw bouwt in opdracht van wonenCentraal in De Nachtegaal 76 woningen. De twee- drie- en vierkamerwoningen worden naar verwachting na de bouwvak opgeleverd. Na oplevering van de nieuwbouw worden de oude woningen in de Nachtegaal- en Leeuwerikstraat gesloopt. Na de sloop wordt fase 2, De Leeuwerik, gebouwd. Dat worden 53 woningen. Deze worden naar verwachting in 2018 opgeleverd.

Toewijzen van de woningen

In januari konden woningzoekenden zich via WoningNet Holland Rijnland inschrijven voor de woningen van De Nachtegaal en Het Thorbeckegebouw. Ruim 500 mensen reageerden op de woningen. Op dit moment loopt de toewijzingsprocedure. De huurders met een vast huurcontract, herhuisvesters, uit de Leeuwerik- en de Nachtegaalstraat kozen in november al hun woning. Zij waren bij de viering van het hoogste punt aanwezig. Mevrouw Kwiatkowska: “Ik woon in het blok tegenover de bouw. Ik leef zo mee met de bouw van mijn nieuwe woning. Het wordt zo mooi dat ik haast niet kan wachten met verhuizen.”

Ruime woningen in centrum Alphen aan den Rijn

wonenCentraal bouwt tussen nu en 2018 ruim 350 gelijkvloerse, ruime woningen op unieke locaties in Alphen. Naast De Nachtegaal en De Leeuwerik komt, in het hartje van het vernieuwde centrum, het Thorbeckegebouw met 66 driekamerwoningen. Deze woningen worden in juni opgeleverd. Vlak naast het station komen nog eens 145 drie- en vierkamerwoningen. De oplevering van deze woningen wordt in 2017 verwacht. Dit zijn voorlopig de laatste appartementen die wonenCentraal bouwt.