Wethouder Sleeking verricht officiële handeling Wilgenwende in Dordrecht

15 maart 2016 10:56 - BAM Wonen bv

Vrijdag 18 maart om 14.00 uur geeft wethouder Piet Sleeking samen met kopers het officiële startsein voor de bouw van zes twee-onder-éénkapwoningen in het project Wilgenwende in Dordrecht. Opdrachtgever is de ontwikkelingscombinatie Wilgenwende CV, een samenwerking van AM en Amvest. Alle woningen zijn verkocht. Naar verwachting kunnen de toekomstige bewoners eind 2016 hun nieuwe huis betrekken.

In Wilgenwende worden in totaal ruim zeshonderd woningen gefaseerd gerealiseerd in verschillende typen en prijsklassen. Op dit moment zijn er ruim honderd huizen opgeleverd. De zes twee-onder-één-kapwoningen waarvan de bouw nu start, hebben een woonoppervlakte vanaf 142 m2 en zijn alle voorzien van een garage. Prijzen waren vanaf € 299.500,- v.o.n. 

De bouw van de deze woningen is in handen van BAM Woningbouw. Tevens zijn er zestig vrije kavels in een parkachtige setting beschikbaar waar kopers hun eigen woning op kunnen realiseren. De eerste veertien kavels zijn nu in verkoop. De oppervlaktes van de kavels varieren van 379 m2 tot en met 560 m2. De prijzen zijn vanaf € 199.000,- tot en met € 342.500,- v.o.n.

Wilgenwende

 Wilgenwende is een landelijk gelegen, kindvriendelijke wijk aan de zuidkant van Dordrecht. Fraaie bomenlanen, een brede ecologische zone en meerdere parken benadrukken het vriendelijke karakter van de wijk. De woonbuurt heeft goede verbindingen naar de binnenstad en ontsluitingswegen als N3, A16 en A15. De naam Wilgenwende verwijst naar een prominent aanwezige waterstroom in het nabij gelegen Nationaal Park De Biesbosch, die ook wordt doorgezet binnen het project. De architectuur van de huizen kenmerkt zich door een jaren dertig stijl.Meer informatie over het actuele woningaanbod en de vrije kavels is te vinden op www.wilgenwende.nl.