AM start verkoop eerste fase Schoemaker Plantage in Delft

18 april 2016 12:13 - BAM Wonen bv

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is zaterdag 16 april gestart met de verkoop van 26 woningen in de Klinkerbuurt, de eerste woonbuurt van de Schoemaker Plantage in Delft. Op de voormalige TNO-locatie wordt dé nieuwe woonbuurt van Delft gerealiseerd met in totaal ruim achthonderd woningen.

Voor het bepalen van de juiste invulling van deze buurt heeft AM al in een vroeg stadium contact gezocht met belangstellenden, omwonenden en andere betrokkenen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een plan dat aansluit bij de marktvraag en waarvoor veel belangstelling is. Het actuele aanbod bestaat uit 26 huizen op ruime kavels met veel ruimte voor groen. Met het ontwerp heeft Bedaux de Brouwer Architecten een hedendaagse vertaling van de Delftse School gemaakt, dat wordt bestempeld als ‘Nieuwe Delftse School’. Er worden twee verschillende woonbuurten gerealiseerd binnen het plan: de Klinkerbuurt en de Grasbuurt. Deze buurten zijn straks verbonden door een nieuw stadspark. De huizen die nu in verkoop gaan, krijgen alle een authentiek Delfts element; een ‘Delftse stoep’. Een Delftse stoep is een privéstrook tussen de openbare stoep en de woning, die wordt gebruikt als verlengstuk van het huis om te ontmoeten en te recreëren. De prijzen voor de huizen variëren van € 329.000 tot en met € 526.000 v.o.n. inclusief nul-op-de-meter-installatie. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Nul-op-de-meter-woning

De ontwikkeling van de Schoemaker Plantage geeft uitvoering aan het ambitieniveau van de gemeente Delft. Zo wil de stad in 2050 energieneutraal zijn en is het doel uitgesproken om in 2030 de CO2-uitstoot met vijfig procent te reduceren. Alle woningen in de eerste fase zijn zogenoemde ‘nul-op-de-meter-huizen’ (NOM), waarbij de in- en uitgaande energiestromen in balans zijn en wordt voorzien in gezond en comfortabel wonen. De zonnepanelen in het dak zijn fraai geïntegreerd in het ontwerp en in plaats van ruimtevullende en stof verspreidende radiatoren wordt gebruik gemaakt vloerwarming. Verder beschikt het huis over een warmte/koude opslag (WKO)-systeem met warmtepomp, waarmee energie kan worden opgeslagen in de bodem en indien nodig ook weer benut.

Lagere maandlasten

De toekomstige bewoners van een NOM-huis zijn voordeliger uit dan bij een reguliere woning. De energielasten zijn lager. Bovendien kunnen kopers van een NOM-huis € 27.000 meer lenen. Dit is eenvoudig zelf te berekenen op www.hetkangewoon.nl/maximale-hypotheek-berekenen

Start verkoop

De start verkoop vond plaats op zaterdag 16 april jl. Het Schoemakerteam was aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Uitgebreide informatie over de huizen en de buurt is te vinden op www.schoemakerplantage.nl en www.delftsestoepen.nl.