BAM Wonen en AM werken samen aan de duurzaamste buurt van Delft

13 november 2017 09:08

Zelf energie opwekken, bij normaal gebruik uitkomen op nul energielasten en optimaal wooncomfort door de vele extra’s? Het zit allemaal in de Nul-Op-de-Meter huizen (NOM-huis) in de Schoemaker Plantage in Delft. BAM Wonen heeft in opdracht van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Klinkerbuurt 1 van de duurzaamste buurt van Delft opgeleverd en bouwt momenteel verder aan Klinkerbuurt 2.

Gefaseerde aanpak en natuurlijke groei

Op de voormalige TNO-locatie tegenover de Technische Universiteit van Delft komt een compleet nieuwe woonbuurt met een park en zo’n 600 tot 800 nieuwbouwhuizen. De huizen bouwen we gefaseerd, zodat de Schoemaker Plantage op natuurlijke wijze kan groeien. De eerste fase van Schoemaker Plantage, Klinkerbuurt 1, hebben we recentelijk succesvol opgeleverd is inmiddels bewoond, Klinkerbuurt 2 is in aanbouw. Deze fase bestaat uit 30 huizen in drie verschillende typen. In januari 2018 start de verkoop van de huizen in Klinkerbuurt 3.

Meer comfort dan ooit in deze NOM-huizen

De zonnepanelen op het dak waarmee we het gemiddelde huishoudelijk energieverbruik (2700 Kwh) compenseren, de uitstekende isolatie met automatisch geregelde ventilatie en de vloerverwarming met warmtepomp die de ‘ouderwetse’ cv-ketel vervangt. Deze maatregelen maken dit NOM-huis niet alleen tot een energieneutraal huis maar zorgen bovendien voor een altijd aangenaam binnenklimaat. Maar het kan nóg comfortabeler. Deze NOM-huizen kennen namelijk een hoog afwerkingsniveau waarbij we uitsluitend gebruikmaken van duurzame producten. De huizen worden zeer compleet opgeleverd met vele extra’s en dat betekent minder of geen investering in meerwerk.

Niet alleen duurzaam, ook voordelig

De NOM-huizen worden niet alleen duurzaam gebouwd,  ze zijn ook voordelig in aankoop omdat de extra financieringskosten lager zijn dan de energiekosten. Bij de aankoop van een NOM-huis, kunnen toekomstige bewoners € 25.000,- extra lenen. Klinkerbuurt 2 is bijna uitverkocht. Er zijn nog enkele NOM-huizen beschikbaar met vloerverwarming, stompe deuren, een regenton in de tuin, parkeren op het binnenterrein en een grote schuifpui.

Meer informatie vind je op www.schoemakerplantage.nl