Feestelijke start bouw 24 eengezinswoningen Zuiderburg in Wielwijk Dordrecht

BAM Wonen heeft op 18 december 2017 het officiële startsein gegeven voor de bouw van 24 eengezinswoningen in het nieuwbouwproject  Zuiderburg in Wielwijk Dordrecht. Samen met wethouder Mevr. Rinette Reynvaan van gemeente Dordrecht, Woonbron, de kopers en andere betrokken partijen werd dit moment feestelijk gevierd.

Aanwinst

Na de officiële handeling en een korte toespraak van wethouder Reynvaan werd het glas geheven op een voorspoedige bouw. "Na veel werk, vooral achter de schermen en intensief contact met omwonenden, is het dan zo ver. In het zuidwesten van Dordrecht ontstaat iets moois. In 2007 is samen met bewoners een ambitieus plan opgesteld. Om de wijk beter toekomstperspectief te geven, waren forse ingrepen in woningvoorraad en buitenruimte nodig. Zuiderburg wordt een mooi stukje Dordrecht. Dicht bij de binnenstad, maar met groen en water vlakbij. Echt een aanwinst voor de wijk en voor Dordrecht", aldus wethouder Reynvaan. De kopers konden onder het genot van een hapje en drankje kennismaken met elkaar tijdens de winterse borrel naast het bouwterrein. 

Zuiderburg

In Zuiderburg worden 24 ruime nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Veertien woningen van het type Fregat met een prachtige lessenaarskap en tien woningen van het type Galjoen met een klassiek zadeldak. De prijzen van de woningen variëren van 200.000,- tot 219.500,- euro. Alle woningen beschikken over drie bouwlagen en zijn inmiddels verkocht. De verwachte bouwtijd is ongeveer tien maanden.

Revitalisatie

Zuiderburg is gesitueerd tussen de Zuidendijk en de Karel Doormanweg in Wielwijk in Dordrecht. In de jaren vijftig van de vorige eeuw werd Wielwijk gesticht. De laatste jaren werkt Dordrecht aan de revitalisatie van deze stadse wijk. Wielwijk is uitstekend bereikbaar, biedt voldoende voorzieningen en is een snel opkomende wijk.

Deel op social media