Hoogste punt bereikt bij Jongerenhuisvesting Change= Amsterdam-Zuidoost

18 december 2017 10:11

Nog geen tien maanden na de start van het project aan de Bijlmerdreef heeft het uitvoeringsteam het hoogste punt bereikt. Een moment dat op 13 december gevierd is met alle betrokkenen bij dit bijzondere project: De Gemeente Amsterdam, Change=, OZ Architecten en natuurlijk de collega’s van BAM Wonen.

Change= Zuidoost is een appartementengebouw met 596 wooneenheden voor werkende jongeren. Change= ontwikkelt woningen volgens het community-concept ‘Wonen, werken, leren, leven, zorg en veiligheid’ voor werkende jongeren in de leeftijd van achttien tot dertig jaar. Naast woningen heeft het gebouw een mooie binnentuin en veel centrale voorzieningen zoals een home cooking restaurant, smart-work-center, Miele wasbar, Digital Media Center, een eigen fietsenmaker, kapper, health-shop en een e-loket voor werk-, gemeente- en overheidsdiensten.

Werk in uitvoering

We zijn de middag gestart met een presentatie van Patrick Schaper, werkvoorbereider/BIM-manager bij BAM Wonen over de toepassing van BIM in dit project in zowel de ontwikkel- als in de uitvoeringsfase. Vervolgens hebben we een rondleiding door het gebouw gehad, terwijl de uitvoeringsploeg nog volop bezig was met onder andere de stort van de laatste tunnel. Ook op deze feestelijk dag gaat het werk gewoon door.

Hijsen van de vlag

Na de rondleiding was het feestelijke moment daar; het hijsen van het prefab liftdak met daarop de vlaggen van Change= en BAM. Ab Nijland sprak namens BAM Wonen het team en de genodigden toe en Bas Maingay namens Change=. Beiden bedankten het team voor hun inzet. Bas sloot zijn speech af met de woorden dat BAM in dit project heeft laten zien dat zij een bouwer is die het vak van Design, Engineer & Build verstaat en op het gebied van BIM ver vooruit loopt. Met deze mooie woorden van de opdrachtgever en een lekker frietje, sloten wij de feestelijke middag af. Het appartementengebouw wordt naar verwachting in december 2018 opgeleverd.