AM geeft startsein bouw volgende fase Riederwerf in Ridderkerk

14 februari 2017 14:34 - BAM Wonen bv
Artists impression Riederwerf

Herontwikkeling voormalig scheepswerfterrein in volle gang

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft woensdag 15 februari het startsein voor de bouw van dertig eengezinswoningen in het project Riederwerf in Ridderkerk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen wordt de officiële handeling verricht, waarna gezamenlijk wordt getoost op een succesvolle bouw. Op één na zijn alle woningen verkocht.

Voor de herontwikkeling van de voormalige scheepswerf Schram en Van Beek heeft AM gekeken naar een oplossing die past binnen de visie van de gemeente Ridderkerk om binnen de gemeentegrenzen nieuwbouw te realiseren. Met het plan Riederwerf wordt het oude scheefswerfterrein getransformeerd naar een nieuwe woonwijk van circa 120 woningen. Kopers hebben keuze uit onder meer rij- en twee-onder-een-kapwoningen. Het ontwerp van de huizen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en kenmerkt zich door een nostalgische, Oudhollandse stijl. Door de toepassing een gevarieerd gevelbeeld is gezorgd voor een rijke uitstraling van de wijk. Riederwerf ligt aan de Nieuwe Maas, op een steenworp afstand van Rotterdam en grenst tevens aan het Donckse Griend en de Ringdijk. Dit maakt Riederwerf tot een bijzondere woonomgeving.

Victor & Wonen

Het concept ‘Victor & Wonen’ biedt kopers van een woning in Riederwerf de keuze hun woning compleet afgewerkt te laten opleveren in een woonsfeer naar keuze. Binnen het concept zijn vijf eigentijdse woonsferen gecreëerd en zijn er diverse mogelijkheden om de indeling van de woning aan te passen naar de leefwijze van de koper. Victor & Wonen is een ontwikkeling van BAM Wonen en Victor Meuwissen (interieurdesigner).Voor meer informatie over Riederwerf en het actuele woningaanbod zie www.woneninriederwerf.nl.