Timpaan realiseert gebiedsontwikkeling Bodegraven met woningen uit BAM Wooncollectie

8 februari 2017 14:30 - BAM Wonen bv
Nieuw Weideveld te Bodegraven in vogelvlucht

Op 9 februari vindt de officiële handeling plaats van de start bouw van de eerste fase van gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld te Bodegraven. Wethouder Van den Heuvel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zal in het bijzijn van alle kopers en genodigden het startsein geven voor de bouw van 45 betaalbare en duurzame koopwoningen uit de BAM Wooncollectie. Bijzonder aan de eerste fase in Nieuw Weideveld is de keuze uit maar liefst 8 verschillende woningtypes, variërend van starterswoningen tot royale vrijstaande Nul-op-de-Meterwoningen in een groen opgezette en kindvriendelijke wijk. Alle woningen in een stijlvolle jaren 30 architectuur zijn van het type Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) met een EPC<0,3. Op de eerste fase schreven 220 geïnteresseerden zich in en alle woningen zijn voor de start bouw verkocht en getransporteerd.

Timpaan won in juni 2015, na een marktconsultatie van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, de selectie voor de gebiedsontwikkeling van 4 woonvelden in Weideveld. In de selectiefase is door Timpaan een visie gegeven op het oude stedenbouwkundig plan en zijn er voorstellen gedaan voor een nieuw kindvriendelijk plan voor de woonvelden 4, 5, 7 en 8. Binnen deze woonvelden is een gedifferentieerd woningbouwprogramma voorgesteld met bewezen woningbouwconcepten voor de koopwoningen. Door te ontwikkelen met conceptwoningen kunnen relatief hoge grondopbrengsten en korte doorlooptijden gerealiseerd worden. Daarnaast zijn exclusieve afspraken gemaakt met Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) voor de ontwikkeling van 50 grondgebonden huurwoningen in het gebied. Daarbij heeft Timpaan de grondopbrengsten onder zowel de huur- als koopwoningen aan de gemeente gegarandeerd.

Wethouder J.L. van den Heuvel: “De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is blij met het succes van deze nieuwe ontwikkeling in Weideveld: met een nieuw stedenbouwkundig plan heeft Timpaan gezorgd voor een gevarieerd aanbod van woningen dat aansluit bij de wensen op de woningmarkt. De duurzaamheid van de woningen geeft blijk van zorg om onze toekomstige generaties en zal voor de nieuwe bewoners leiden tot comfortabel wonen met een heel gunstige energierekening.”

De week na de start bouw van de eerste fase vindt op zaterdag 18 februari de verkoopmanifestatie plaats van de tweede fase. In deze fase ontwikkelt Timpaan wederom 48 betaalbare en duurzame koopwoningen voor alle doelgroepen in samenwerking met BAM Wonen. Geïnteresseerden kunnen al vanaf 8 februari via de website www.nieuw-weideveld.nl alle verkoopinformatie downloaden en de brochure voor deze fase opvragen.

BAM Wonen verwacht in het derde kwartaal van 2017 de eerste woningen op te leveren en te starten met de 48 koopwoningen uit de tweede fase. Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft Klok Wonen opdracht gegeven voor de uitvoering van de 50 vrije sector huurwoningen nadat in december 2016 de gronden voor deze woningen getransporteerd zijn. Klok Wonen start in mei van dit jaar met de bouw van deze eengezinswoningen eveneens in jaren 30 architectuur.