Woonstichting 'Thuis en BAM Wonen tekenen overeenkomst voor 48 nul op de meter appartementen in Best

21 februari 2017 14:39 - BAM Wonen bv

Op 20 februari 2017 hebben Luc Severijnen, directeur-bestuurder van Woonstichting ‘thuis en Frank van Kalken, directeur BAM Wonen, de Design & Build-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 48 Nul op de Meter appartementen in twee gebouwen “de Willem en de Zwijger” in Best.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst, wordt een intensief voorbereidingstraject op basis van wederzijdse openheid en vertrouwen bezegeld. Woonstichting ‘thuis heeft vanwege de complexiteit bewust gekozen om dit project in ketensamenwerking uit te voeren. Voor deze innovatieve opgave zijn NBArchitecten en BAM Wonen, duurzaamheidskoplopers in Nederland, ingeschakeld.

Dat deze twee gebouwen de eerste Nul op de Meter appartementen van vijf woonlagen in Nederland worden, maakt het project extra bijzonder. Om alle huishoudens te voorzien van elektra zijn alleen zonnepanelen op het dak niet voldoende. Het bijzondere bij dit project is dat ook de gevels worden bekleed met zonnepanelen. Met deze zonnepanelen wordt genoeg energie opgewekt voor dagelijks gebruik. Het gaat om energie voor warmte in de woningen, het verwarmen van water en elektra voor huishoudelijke apparaten.

De bestaande flats aan de Willem de Zwijgerweg worden momenteel gesloopt. BAM Wonen verwacht in mei te kunnen starten met de bouw. Als alles volgens planning verloopt, wordt de nieuwbouw begin 2018 opgeleverd.

Ter symbolisering van de gekozen techniek, werd de handtekeningen gezet op een blauwe dunne film zonnecel , zoals die ook wordt toegepast op de gevel.