Synchroon en BAM Wonen sluiten ontwikkel- en realisatie-overeenkomst gemeente Tiel

Synchroon en BAM Wonen sluiten ontwikkel- en realisatie-overeenkomst gemeente Tiel

SYNCHROON, een dochteronderneming van TBI Holdings, en BAM Wonen hebben met de gemeente Tiel een ontwikkel- en realisatie-overeenkomst voor het Vijverterrein. Aan de oostkant van Tiel, op loopafstand van het centrum, ontwikkelen SYNCHROON en BAM Wonen een nieuw woonlandschap aan de rivier de Waal.

De nieuwe woonbuurt bestaat uit circa 125 dijk- en parkwoningen in diverse prijsklassen. Het stedenbouwkundig plan is van bureau IMOSS uit Amersfoort. Bijzonder aan het plan is dat er een waterkerend landschap wordt aangelegd, zodat de buurt ook in de toekomst is beschermd tegen stijging van het waterniveau in de Waal. De woningen zijn gelegen op verschillende plateaus, oplopend richting de dijk. Rondom het plan wordt een wadi aangelegd. In het hart van het plan zijn de woningen gerangschikt rond een bloesemlint. Belangrijk zijn de zichtlijnen, zodat ook in het plan de ligging aan de rivier de Waal merkbaar is.

Wethouder Van Rhee is verheugd met de nieuwe ontwikkeling in haar gemeente: ‘Het is uniek om op deze manier natuurontwikkeling, waterhuishouding en woningbouw te kunnen combineren. We zijn als gemeente blij dat we deze stap hebben kunnen zetten.’

Komende zomer start de bestemmingsplanprocedure.

 

Deel op social media