AM zet volgende stap in herontwikkeling scheepswerfterrein en geeft startsein bouw tweede fase Riederwerf in Ridderkerk

Artists impression

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM geeft vandaag het startsein voor de volgende fase in de herontwikkeling van de voormalige scheepswerf Schram en Van Beek. AM heeft gekeken naar een oplossing die past binnen de visie van de gemeente Ridderkerk om binnen de gemeentegrenzen nieuwbouw te realiseren.

Met het plan Riederwerf wordt het oude scheepswerfterrein getransformeerd naar een nieuwe woonwijk van circa 100 woningen. De volgende fase bestaat uit de bouw van acht twee-onder-een-kapwoningen in het project Riederwerf in Ridderkerk. Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor kopers en andere betrokkenen wordt de officiële handeling verricht door wethouder Volbegt Smit, waarna gezamenlijk wordt getoost op een succesvolle bouw.

Van scheepswerf naar fraaie woonlocatie aan de Nieuwe Maas

Kopers hebben keuze uit onder meer rij- en twee-onder-een-kapwoningen. Het ontwerp van de huizen is ontleend aan de BAM Wooncollectie en kenmerkt zich door een nostalgische, Oudhollandse stijl. Door de toepassing van een gevarieerd gevelbeeld is gezorgd voor een rijke uitstraling van de wijk. Riederwerf ligt aan de Nieuwe Maas, op een steenworp afstand van Rotterdam en grenst tevens aan natuurgebied het Donckse Griend en de Ringdijk. Dit maakt Riederwerf tot een bijzondere en gewilde woonomgeving.Van de acht woningen die nu in aanbouw gaan, zijn zes huizen verkocht en staan er twee onder optie. De prijzen voor de woningen waren vanaf € 426.500 tot en met € 440.000 v.o.n.. Voor meer informatie over Riederwerf zie www.woneninriederwerf.nl.

Deel op social media