BAM Wonen, Buro013 en Casade gaan samenwerking aan voor sloop en nieuwbouw Bloemenoordflats in Waalwijk

Wooncorporatie Casade gaat in de komende vijf jaar 240 Waalwijkse appartementen slopen. Hiervoor komt nieuwbouw in de plaats. Het gaat om zes woongebouwen aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein. Deze week tekenden Casade, architect Buro013 en BAM Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de sloop en nieuwbouw.

240 betaalbare, duurzame woningen

Uit onderzoek bleek dat de huidige woningen teveel technische beperkingen hebben om ze aan te passen aan de eisen van deze tijd en de wensen voor de toekomst. De drie partijen gaan samen aan de slag om minimaal 240 betaalbare, duurzame appartementen terug te bouwen. Casade directeur Roel van Gurp: ‘Dit is het begin van een intensieve samenwerking, waarin we samen gaan voor een duurzaam resultaat voor Bloemenoord.’

Samen met bewoners en omwonenden


Architect Buro013 en Casade werken nu met een klankbordgroep van bewoners, omwonenden en gemeente Waalwijk aan het stedenbouwkundigplan. Bram van de Sanden van Buro013: ‘De klankbordgroep geeft haar mening, beoordeelt plannen en zet ons aan het denken. Het stedenbouwkundig plan moet eind oktober gereed zijn. Daarna gaat de klankbordgroep aan de slag met het ontwerp van de appartementen. Het ontwerp van de nieuwbouw is begin 2019 klaar.’


Planning

De zes gebouwen worden in fases gesloopt. Casade start begin 2020 met de drie flats aan het Distelplein en de Valeriaanstraat. Deze worden gesloopt en aansluitend realiseert BAM Wonen op deze plek nieuwbouwappartementen. Later volgen de drie flats aan de Esdoornstraat en het Larixplein. De verwachting is dat over vijf jaar het gehele project is afgerond.


Eerste bewoners al verhuisd


Dit voorjaar werden bewoners door Casade persoonlijk geïnformeerd over de aanstaande sloop van hun woning. Zij worden intensief begeleid door medewerkers van Casade en krijgen voorrang op andere huurwoningen. De eerste bewoners zijn inmiddels verhuisd naar een andere woning. 

Deel op social media