BAM Wonen heeft in opdracht van PATRIZIA 55 woningen in Eindhoven verduurzaamd

BAM Wonen heeft in opdracht van PATRIZIA 55 appartementen aan de Boschdijk in Eindhoven verduurzaamd. Het gaat om een complex uit 1980 dat gedateerd was. Door het toepassen van verduurzamingsmaatregelen zijn de woningen van het onzuinige energielabel E naar het zuinige energielabel A gegaan.

Energetische verbeteringen

BAM Wonen heeft naast het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden energetische verbeteringen toegepast op dit project. Door deze verduurzamingsmaatregelen gaat het gehele complex gemiddeld 18.000 m3 aan gas besparen per jaar. De appartementen zijn onder andere voorzien van een nieuw individueel ventilatiesysteem, HR++ glas en dakisolatie. Bovendien is het complex voorzien van nieuw schilderwerk in de kleurstelling antraciet. Hierdoor heeft het gebouw een moderne uitstraling gekregen. 

Tevreden bewoners

Voor bewoners resulteert de verduurzaming in een comfortabele woning die behaaglijk warm is en een besparing op hun energierekening. Een bewoonster vertelt: “De werkzaamheden zijn mij 100% meegevallen en ik ben blij met het eindresultaat. Mijn woning voelt nu een stuk prettiger aan.”

Succesvolle samenwerking

Voor BAM Wonen is dit het tweede project samen met PATRIZIA. In Amsterdam zijn eerder al 125 woningen toekomstbestendig gemaakt en binnenkort wordt het derde gezamenlijke project verwacht in Utrecht. Deze projecten dragen bij aan de doelstelling van PATRIZIA om hun bestaande woningportefeuille energiezuinig en toekomstbestendig te maken.

Deel op social media