BAM Wonen levert eerste woningen nieuwbouwproject Thuis aan de Zaan in Zaandam op

11 oktober 2018 16:14

Wethouder Wonen en Bouwen van gemeente Zaanstad, Songül Mutluer, overhandigde op donderdag 11 oktober de sleutel aan de nieuwe bewoners van de Ouwelkade in Thuis aan de Zaan.

Wethouder Songül Mutluer: “Ik ben erg blij met dit project. Het laat heel mooi zien hoe we vormgeven aan onze woningbouwopgave. Met goede woningen, door binnenstedelijk te bouwen en door gebieden te transformeren. Een voormalige fabrieks- en scheepswerflocatie is omgetoverd tot een prachtig woonbuurtje aan de Zaan. Complimenten aan de ontwikkelaar. Ik wens de bewoners hier heel veel geluk.”

De heer Leek en mevrouw Bartels-Leek: “Wij zijn zo enthousiast over deze plek. Toen wij hoorden van dit plan, wisten we dat wij hier aan de Zaan wilde wonen. Het lijkt wel of we opnieuw in Zaandam komen wonen, het is zo mooi!” Ruud van der Veer, Commercieel Manager bij BAM Wonen is blij om dit geweldige project op te leveren. Hij herinnert zich deze bewoners nog van de verkoopmanifestatie. “Zij stonden als allereerste voor de deur, alsof ze voor de deur geslapen hadden.”

In 2006 hebben BAM Wonen en Woningstichting Rochdale in de bouwcombinatie Zaanwerf II CV de voormalige fabriekspanden van Primus Ouwel en Onrust aan de Bleekersstraat in Zaandam aangekocht. Tot een jaar geleden stonden hier nog de oude fabriekspanden. In februari 2018 is gestart met de bouw van de 26 woningen. Na acht maanden zijn deze week de eerste woningen opgeleverd. Het project bestaat uit 26 woningen die prachtig gelegen zijn aan en uitkijken over de Zaan.

In nauw overleg met de gemeente en de buurt is het plan “Thuis aan de Zaan” ontwikkeld, waarmee de bestaande wijk Vissershop (die medio jaren ’00 is vernieuwd) op zeer fraaie wijze bij de nieuwe woningen van Thuis aan de Zaan aansluit. De 26 nieuwbouwwoningen zijn verdeeld in 19 ruime woningen in Jaren ’30 architectuur uit de BAM Wooncollectie, drie royale kadewoningen in moderne architectuur en vier woningen worden gebouwd in Zaanse architectuurstijl. De drie kadewoningen krijgen, in hun eigen binnenhaven waar vroeger de scheepswerf was gevestigd, een aanlegplek voor een boot. De architectuur komt uit en is geïnspireerd op de BAM Wooncollectie en drie woningen zijn ingericht door Victor&Wonen.