BAM Wonen levert nieuwbouwproject La Cour Bleue in Weert volledig op

1 oktober 2018 10:50

Samen met de bewoners, Wendy van Eijk, wethouder gemeente Weert, Ritzen Architecten, Frans Heldens, oud-commandant bij de Koninklijke Marechaussee in Weert en Jeffry Savelkoul van BAM Wonen is de volledige oplevering van La Cour Bleue feestelijk gevierd. Het nieuwbouwproject bestaat uit 36 passageappartementen, 21 torenappartementen, zestien stadsappartementen, tien stadswoningen en een magnifiek penthouse. Alle woningen zijn verkocht.

Wethouder Wendy van Eijk gaf aan dat de gebiedsontwikkeling een impuls heeft gegeven aan het gebied en de omgeving. Daarnaast sprak zij haar waardering en dankbaarheid uit richting de omwonenden voor hun geduld en inbreng tijdens de gebiedsontwikkeling.   

Jeffry Savelkoul refereerde tijdens de feestelijke happening aan de ups en downs in de gebiedsontwikkeling, die dertien jaar geleden begon met het indienen van het plan voor een nieuw stadhuis, parkeergelegenheid en woningbouw.

La Cour Bleue betekent letterlijk ‘het blauwe hof’ en is gebouwd op een locatie met een rijke historie. Vroeger was hier de Koninklijke Marechaussee gevestigd. Frans Heldens, de laatste commandant van de Koninklijke Marechaussee in Weert onthulde samen met de wethouder een beeld in de besloten binnentuin van La Cour Bleue. Dit beeld werd geschonken door BAM Wonen. Het beeld is een vrije interpretatie van het logo van de Marechaussee. Op deze manier blijft zij voor altijd verbonden aan deze plek.

La Cour Bleue is een eigen ontwikkeling van BAM Wonen in het centrum van Weert.