Bewoners in Alkmaar stemmen in met verduurzamingsplannen

Bewoners in Alkmaar stemmen in met verduurzamingsplannen

Meer dan 70% van de huishoudens van de Schelfhoutlaan, Weissenburchstraat en Terborchlaan in Alkmaar hebben ingestemd met de verduurzaming van hun woning. Tegelijk met de verduurzaming voert BAM Wonen onderhoud uit aan de woningen, zodat deze toekomstbestendig worden gemaakt. BAM Wonen verwacht begin 2019 te starten en de werkzaamheden in het voorjaar van 2019 af te ronden.

Verduurzamingsmaatregelen

Het gaat om 32 rijwoningen in Alkmaar uit de jaren zestig. Bewoners vinden het wooncomfort in de winter, maar ook in de zomer onvoldoende. Door de woningen beter te isoleren en een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem te plaatsen, gaat het wooncomfort omhoog en wordt het leefklimaat voor bewoners verbeterd.

De gevels, de kruipruimte en het dak worden beter geïsoleerd en de oude dakkapellen worden vervangen door nieuwe geïsoleerde dakkapellen. Het enkel glas wordt vervangen door HR++ glas. Bovendien gaan bewoners door deze maatregelen besparen op hun energierekening doordat zij per woning gemiddeld 700m3 gas besparen per jaar.

Frisse uitstraling

Tijdens de verduurzaming worden ook direct onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, waardoor de woningen weer een frisse uitstraling krijgen. De kozijnen worden geschilderd, het voegwerk wordt hersteld en de woningen worden voorzien van nieuwe dakpannen, goten en hemelwaterafvoeren. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de woningen weer toekomstbestendig zijn.

Comfortabel wonen

MN en haar opdrachtgever Pensioenfonds Metaal en Techniek vinden het belangrijk dat hun woningportefeuille van goede kwaliteit blijft en dat hun huurders betaalbaar kunnen wonen. Ook vinden zij het belangrijk dat hun woningen voor de komende tijd goed onderhouden zijn. Met de verduurzaming in Alkmaar maken zij deze doelstelling waar.

Deel op social media