Start verkoop Watertuinen op Landgoed Merici in Bergen

29 oktober 2018 15:12

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start woensdag 31 oktober de verkoop van 33 woningen in het deelplan Watertuinen op Landgoed Merici in Bergen. Het oude kloosterlandgoed Ursulinen wordt getransformeerd naar de woonbuurt Landgoed Merici, waar in totaal 85 woningen worden gerealiseerd. Het aanbod in deze laatste fase op het landgoed, betreft zowel vrijstaande, twee-onder-een-kapwoningen als rijwoningen. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Gebiedsontwikkeling Landgoed Merici

Het honderd jaar oude kloosterlandgoed Ursulinen ligt aan de zuidkant van Bergen aan de Nesdijk. Op het landgoed zijn verschillende deelplannen – met een mix van huur en koop – ingebed in de bestaande fraaie groene en parkachtige omgeving. Het aanbod van het plan Watertuinen omvat dertien vrijstaande, veertien twee-onder-een-kap- en zes eengezinswoningen. De woningen liggen op kavels die in grootte variëren van 168 m2 (rijwoning) tot en met 1098 m2 (vrijstaand) met woonoppervlaktes vanaf 129 m2 tot en met 165 m2. Prijzen zijn vanaf € 427.000 tot en met circa € 850.500 v.o.n.  Op het landgoed zijn op dit moment zes woningen en twaalf koop- en 34 huurappartementen gerealiseerd. Na oplevering van de 33 woningen is het totale plan afgerond.

'Meet & Greet'

Woensdag 7 november wordt een 'Meet & Greet' georganiseerd. Tijdens deze gelegenheid kunnen belangstellenden vragen stellen aan het aanwezige verkoopteam en documentatie verkrijgen. Zij zijn van harte welkom van 16:00 tot 18:30 uur op het Landgoed aan de Nesdijk 31 in Bergen.

Gelukkig leven

Belangstellenden zijn in een vroeg stadium in de gelegenheid gesteld mee te denken over de ontwerpen en indelingen van de 33 woningen in de fase Watertuinen. Architect Bart Duvekot van Architectenbureau Duvekot ontwierp, net als de eerder gerealiseerde boswoningen, ook de woningen voor Watertuinen en heeft zich hiervoor laten inspireren door Le Corbusier en Bauhaus. Deze zijn net als de boswoningen modernistisch vormgegeven, bescheiden van vorm met veel aandacht voor licht en uitzicht naar buiten. Bewoners hebben zo vanuit hun woonkamer het gevoel dat het  hele landgoed bij hun huis hoort.

Meer informatie: https://www.mericibergen.nl/