BAM Wonen levert duurzaam woonzorgcentrum De Boomgaerd in Zoetermeer op aan De Goede Woning

De Boomgaerd aan het Zalkerbos in Zoetermeer is opgeleverd aan woningcorporatie De Goede Woning. Dit gloednieuwe woonzorgcentrum bestaat uit 66 appartementen en acht gemeenschappelijke buurtkamers. De locatie biedt zorg en begeleiding aan ouderen met een vorm van dementie.

Iedere bewoner van De Boomgaerd beschikt over een eigen tweekamerappartement met woonkamer, aparte slaapkamer en badkamer. Daarnaast zijn alle appartementen voorzien van een ruim balkon. Per acht wooneenheden is er een buurtkamer waar bewoners gezamenlijk kunnen vertoeven en eventueel zelf eten kunnen bereiden.

Duurzaam gebouw

Duurzaamheid was een belangrijk thema bij de realisatie van De Boomgaerd. Zo is het gebouw all-electric en dus zonder gasaansluitingen. Op het dak liggen zonnepanelen en de verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. Ook de functie van het gebouw is duurzaam. Aad van der Tas, projectontwikkelaar bij De Goede Woning legt uit: “Wij hebben het gebouw zo ontwikkeld dat het energieneutraal en toekomstbestendig is. En mocht het nodig zijn, dan kunnen de wooneenheden in de toekomst met beperkte middelen geschikt gemaakt worden voor eenpersoonshuishoudens of voor jongeren”.   

Over De Boomgaerd

De Boomgaerd ligt in de Zoetermeerse wijk Meerzicht op het voormalige terrein van Kentalis, direct achter de monumentale boerderij De Hooge Woning. Aangrenzend aan De Boomgaerd ligt een schiereiland met een kleine boomgaard. Hier heeft de nieuwe locatie dan ook de naam ‘De Boomgaerd’ aan te danken. BAM Wonen heeft De Boomgaerd met de betrokken partijen ontwikkeld en gerealiseerd. Inbo Architecten heeft het ontwerp gemaakt. De eigenaar/verhuurder van De Boomgaerd is woningcorporatie De Goede Woning. WelThuis, een instelling die woonzorgcentra beheert waar kwetsbare ouderen en chronisch zieken een thuis vinden, is de gebruiker van het gebouw. 

Deel op social media