Bewoners in Den Haag stemmen in met verduurzamingsplan CBRE Global Investors en BAM Wonen

13 november 2018 11:00

Meer dan 70% van de bewoners van twee appartementencomplexen in Den Haag heeft ingestemd met het verduurzamingsplan van 140 appartementen gelegen aan de Richard Holstraat en de Denijsstraat.

De appartementen uit de jaren zeventig worden met de onderhoudswerkzaamheden gelijk energetisch verbeterd. Tijdens de woningverbetering worden het dak en de gevelpanelen van het complex beter geïsoleerd. De ramen worden vervangen door HR++ glas en er worden zonnepanelen geplaatst op de daken van de appartementencomplexen. Bij iedere woning worden twee zonnepanelen aangesloten op de individuele meterkast, waardoor bewoners gebruikmaken van duurzame energieopwekking. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de gebouwen per jaar 87 ton CO2 minder uitstoten. Bovendien betekent dit voor bewoners dat zij straks gaan besparen op hun energierekening.

Naast de energetische verbeteringen gaat het wooncomfort van bewoners omhoog. De liften worden vervangen door nieuwe moderne liften met automatische schuifdeuren en de balkonhekken worden gemoderniseerd. BAM Wonen start deze maand met het vervangen van de liften.

Dit is het eerste wooncomplex dat BAM Wonen in opdracht van CBRE Global Investors renoveert. CBRE Global Investors, de eigenaar van de complexen, vindt het belangrijk dat haar woningportefeuille waardevol blijft en investeert daarom graag in de verduurzaming van de appartementen in Den Haag. Door de verduurzaming zijn de woontorens weer toekomstbestendig. De woningen gaan van een onzuinig energielabel F/G naar een zuinig energielabel B.

BAM Wonen verwacht voor de zomervakantie 2019 de werkzaamheden af te ronden.

Verduurzaming bestaande woningvoorraad door BAM Wonen

In 2018 heeft BAM Wonen tot dusver 1400 gerenoveerde woningen gepland en gerealiseerd. BAM is daarnaast koploper in het ontwikkelen en realiseren van de nul-op-de-meter(NOM)-woning met meer dan 1200 NOM-woningen gerealiseerd en in voorbereiding. BAM heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland uit handen van Kajsa Ollongren, Minister van Binnenlandse Zaken, het volledige NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd.