De Willem en De Zwijger verkozen tot meest duurzame project van Nederland

22 november 2018 08:40

Winnaar van de Cobouw Award 2018

De eerste vijflaags NOM-appartementen De Willem en de Zwijger zijn door Cobouw verkozen tot meest Duurzame Project van 2018. Volgens de jury zijn NOM-appartementen nog steeds zeldzaam, zeker als het sociale huurwoningen betreft. Dit in combinatie met het circulair ontwerp en de aandacht voor regenwatergebruik en biodiversiteit heeft ervoor gezorgd dat massaal gestemd is op de 48 NOM-appartementen in Best.

Olaf van Dijk projectmanager bij Woonstichting ’thuis vertelt: “Het winnen van een Cobouw Award voor De Willem en De Zwijger in Best is de kers op de taart. We zijn hartstikke trots op onze duurzame nul-op-de-meterappartementen die ook nog betaalbaar zijn. Dat ons project is gekozen als meest duurzame project van Nederland is fantastisch.”

Samenwerken aan een duurzame wereld

“De Willem en De Zwijger hebben we samen met onze partners BAM Wonen en NBArchitecten ontwikkeld. Vanaf het eerste moment zijn we hierin samen opgetrokken. We winnen deze prijs samen,” vervolgt Olaf. Peter Poell, Projectmanager bij BAM Wonen, bevestigt dit. “Dat echt samenwerken kan leiden tot dit unieke project en uiteindelijk tot deze mooie prijs, maakt mij persoonlijk erg trots. Hopelijk mogen we nog veel projecten met dit team realiseren".

Luc Severijnen, directeur-bestuurder van ’thuis vult aan: “Samen met onze huurders, belanghouders en partners zetten we ons volgens de principes van The Natural Step in voor een wereld waar mensen duurzaam kunnen samenleven en wonen. Deze prijs bevestigt dat we met de goede dingen bezig zijn. Aan de andere kant beseffen we heel goed dat we er nog lang niet zijn en dat we onze duurzaamheidsambities alleen kunnen bereiken door samen te werken en buiten de gebaande paden te denken. We geloven in de kracht van samenwerken en leren van elkaar. Het is mooi als deze prijs ook anderen inspireert om zich nog meer in te zetten voor duurzaamheid en samen met ons te gaan voor de uitdagingen die er nog voor ons liggen.”

Harold van de Ven, architect/eigenaar van NBArchitecten besluit: “De wereld wordt verbouwd naar een circulaire economie. Door middel van deze goede voorbeelden zullen velen worden geïnspireerd.”

De Willem en De Zwijger winnaar Cobouw Award voor meest duurzame project

Het project De Willem en De Zwijger is de winnaar van de Cobouw Award voor Meest Duurzame Project in Nederland. Deze prijs is uitgereikt tijdens het jaarlijkse Cobouw Event in Vinkeveen. Cobouw wil met deze prijs aandacht geven aan de ontwikkelingen op het terrein van innovatie, duurzaamheid en werkgeverschap. De meest aansprekende projecten en de meest inspirerende voorbeelden worden beloond met een Cobouw Award. Meer informatie over de Cobouw Awards: https://www.cobouw.nl/