Hoogste punt vijftig nul-op-de-meterappartementen in Vlijmen

30 november 2018 09:00

Het hoogste punt voor vijftig nul-op-de-meterappartementen (NOM) aan de Nassaulaan in Vlijmen is bereikt. Om dit moment feestelijk te vieren hebben Mart van der Poel, Wethouder Wonen & Duurzaamheid, Eric van den Einden, directeur-bestuurder van Woonveste en Theo Nelissen, voorzitter van Chapeau Woonkring Heusden, de vlag in de top gehesen. Samen hebben omwonenden, medewerkers van Woonveste, de gemeente en BAM Wonen het glas geheven op deze mijlpaal.

BAM Wonen realiseert in opdracht van Woonveste vijftig NOM-appartementen op de voormalige kerklocatie Vliedberg in Vlijmen. Het gebouw heeft drie tot vier bouwlagen en sluit qua uitstraling aan op de bestaande bouw. De appartementen wekken voldoende energie op om te voorzien in verwarming, warm water en elektriciteit. De bouw van de appartementen is in maart 2018 gestart. In achttien van de vijftig NOM-appartementen gaan bewoners van Chapeau Woonkring Heusden zelfstandig wonen.

Bijzonder aan het project is dat Marquart architecten de toren van de oude Mariakapel heeft geïntegreerd in het ontwerp. Tijdens de start van de bouw is de klok in de kerktoren op verzoek van de omwonenden weer in werking gesteld. De appartementen worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.

Na het officiële moment hebben de aanwezigen enthousiast gebruik gemaakt van de door Woonveste beschikbaar gestelde frietwagen. Mede door het koude weer werd deze warme traktatie enorm gewaardeerd.