Startsein bouw aardgasvrije en energieneutrale woningen Larense Veld in Almere Haven

16 november 2018 08:50

Ontwikkelingscombinatie V.O.F. De Vijfde Stad, een samenwerking van gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development, geeft maandag 19 november het startsein voor de bouw van 51 aardgasvrije en energieneutrale woningen in Larense Veld in Almere Haven. Wethouder Maaike Veeningen verricht in het bijzijn van kopers en andere betrokkenen de officiële handeling. Alle woningen zijn verkocht. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

 

Larense Veld
Larense Veld ligt in Almere Haven aan een intieme hof omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. De woningen die in aanbouw gaan zijn 35 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en 6 meter breed en zestien karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 240 tot 265 m². De koopsommen waren vanaf € 269.000 tot en met € 399.000. Beide woningtypen zijn ontworpen door Schippers Architecten BNA te Den Haag.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios
Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning de mogelijkheid gekregen een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en  doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Hiermee kunnen zij bepalen hun woning geheel of gedeeltelijk woonklaar te laten afleveren inclusief vloer- en wandafwerking. Ook hebben zij de mogelijkheid hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of dakkapel te laten uitvoeren. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Standaard innovatief en duurzaam verwarmingssysteem
Voor V.O.F. De Vijfde Stad waren de resultaten van het onderzoek onder geïnteresseerden een bevestiging om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale woningen aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert. Een zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest.

De Laren
Larense Veld maakt deel uit van De Laren. Deze nieuwe wijk in Almere Haven biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. Een supermarkt en een integraal kindcentrum zijn al aanwezig. De Laren telt straks in totaal ongeveer 450 nieuwe woningen.

Meer informatie is te vinden op de website van Larense Veld: www.larenseveld.nl