Coolhouse aan Scheveningse haven opgeleverd aan bewoners

19 december 2018 10:14

BAM Wonen heeft het project Coolhouse aan de Dr. Lelykade in de Scheveningse haven opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Het royale, open en transparante Coolhouse is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Simonis Onroerend Goed en DAVL Architecten. Het belangrijkste uitgangspunt in het ontwerp was het optimaal benutten van de unieke ligging. Het gebouw heeft een ultieme zon-oriëntatie en een fantastisch uitzicht over de stad en de haven.

Coolhouse, gerealiseerd op de plek waar ooit een koelhuis stond, omvat drie royale penthouses van ca. 308 m2, acht lofts van ca. 154 m2 en vier residences van ca. 185 m2. De rondom verspringende terrassen zorgen voor een mooie overgang tussen de binnen- en buitenruimtes van de penthouses en lofts. Onder Coolhouse bevinden zich twee ruime stallingsgarages, bergingen, een containerruimte en een algemene fietsenberging.  Bij Coolhouse is gebruik gemaakt van de ontwerpmethodiek BIM (Bouw Informatie Model). Dat heeft als voordeel dat alle partijen altijd over de meest actuele constructieve en installatietechnische informatie beschikken. De opdrachtgever krijgt hierdoor een product dat beter is afgestemd op zijn wensen, terwijl de kans op fouten veel kleiner is. Coolhouse in Scheveningen is voor BAM een voorbeeldproject voor hoe ver je kunt gaan met het registreren en documenteren van alle informatie van de verschillende bouwpartners.

Ben Regtop van DAVL Architecten: ‘’Coolhouse is hét icoon aan de Scheveningse jachthaven. Mooi om te zien dat de visie van de architect uiteindelijk dit schitterende resultaat oplevert. ’’ Dat Coolhouse opvalt is eind oktober bevestigd toen het door de redactie en lezers van Vastgoedjournaal werd uitgeroepen tot beste Haagse Vastgoedproject van 2018.

Familie Roeleveld is voor start verkoop door de buurvrouw getipt en is inmiddels trotse bewoner van één van de residences. Patrick Roeleveld: "Wij woonden al in deze geweldige buurt. Alleen waren we met ons gezin uit onze huidige woning gegroeid. Toen wij de kans kregen om een woning in het Coolhouse te kopen, hoefden we ook niet na te denken. De buitenruimte, het afwerkingsniveau en het uitzicht over de haven sprak ons gelijk aan. En omdat we tegenover het project woonden, hebben we de hele bouw van dichtbij kunnen volgen."