Gemeente Zaanstad en BAM Wonen geven feestelijk startsein bouw Thuis aan de Zaan in Zaandam

9 februari 2018 10:55

Zaandam, 8 februari 2018 - Wethouder Dennis Straat van de gemeente Zaanstad heeft samen met Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen, een feestelijke paal geboord voor de start bouw van de 26 woningen in het project Thuis aan de Zaan te Zaandam.

De start bouw is op 8 februari gevierd met een feestelijke bijeenkomst voor de toekomstige bewoners en andere betrokkenen op de bouwlocatie van Thuis aan de Zaan. Wethouder Dennis Straat en Pim de Boer boorden onder begeleiding van een ervaren heier een paal de grond in. Na de speeches van Dennis Straat en Pim de Boer werd samen met de toekomstige bewoners getoast op een voorspoedige en veilige bouw. Thuis aan de Zaan komt voort uit een samenwerking tussen Woningstichting Rochdale en BAM Wonen en wordt gerealiseerd aan de Bleekersstraat, waar in vroegere tijden de fabriekspanden van Primus Ouwel en Onrust waren gevestigd en ooit een scheepswerf lag. De Bleekersstraat ligt genesteld tussen de onlangs vernieuwde buurt het Vissershop en de Prins Hendrikbuurt, op korte afstand van het levendige centrum van Zaandam.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Dennis Straat: “Ik ben trots op het prachtige plan Thuis aan de Zaan. Deze ontwikkeling draagt bij aan onze ambitieuze woningbouwopgave en de nieuwe woningen passen bij het typische Zaanse karakter. Ook dit gebied is straks een aanwinst voor de stad en haar inwoners.”

Thuis aan de Zaan

In nauw overleg met de gemeente en de buurt is het plan “Thuis aan de Zaan” ontwikkeld, waarmee de bestaande wijk Vissershop (die medio jaren ’00 is vernieuwd) op zeer fraaie wijze bij de nieuwe woningen van Thuis aan de Zaan aansluit. Prachtig gelegen aan en uitkijkend over de Zaan komen hier 26 eengezinswoningen. De 26 nieuwbouwwoningen zijn verdeeld in 19 ruime woningen in Jaren ’30 architectuur uit de BAM Wooncollectie, drie royale kadewoningen in moderne architectuur en vier woningen worden gebouwd in Zaanse architectuurstijl. De drie kadewoningen krijgen, in hun eigen binnenhaven waar vroeger de scheepswerf was gevestigd, een aanlegplek voor een boot.

Begin mei 2017 is de verkoop gestart met een zeer goed bezochte manifestatie. De verkoop is snel verlopen en nog voor de bouwvakantie waren alle woningen verkocht. Na de bouwvakvakantie is de sloop van de oude fabriekspanden begonnen. Ook de kade aan de Zaan is compleet vernieuwd door het aanbrengen van een nieuwe damwand. Het overige grondwerk is uitgevoerd en het heiwerk is gestart. Alle woningen worden naar verwachting eind 2018 opgeleverd.