Pilot nul-op-de-meterwoningen Schilderskwartier in Woerden bereikt bijzondere fase

Woerden – Het pilotproject ‘Opgewekt Wonen’ heeft een bijzondere fase bereikt. Onder het toeziend oog van wethouder Hans Haring (Duurzaamheid) is op 22 maart een gevelpaneel geplaatst tegen één van de 39 nul-op-de-meterwoningen in het Schilderskwartier in Woerden. Woningcorporatie GroenWest koppelt hier 39 huurwoningen los van het gas en transformeert de woningen uit de jaren zestig naar nul-op-de-meter. BAM Wonen voert het project uit.

Samen daadkracht tonen

“De gemeente Woerden is voorloper in verduurzaming maar vooral deze wijk loopt voor. Wij willen al in 2030 een klimaatneutrale gemeente zijn en om dat doel te halen, moet je gewoon beginnen. Dus ook een gasloze wijk realiseren. Die daadkracht is precies wat ik zie gebeuren bij deze woningen in het Schilderskwartier. Daar zijn we als gemeente trots op”, aldus Hans Haring. “De ruimte voor die daadkracht nemen we als GroenWest ook, geeft directeur Karin Verdooren aan. Niet alleen omdat we duurzame en betaalbare woningen belangrijk vinden, maar ook omdat we dit pilotproject écht samen met de bewoners doen. Hun steun en aandeel is essentieel voor het slagen van deze transformatie.” Tom Jongen, Directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen: “We werken al vele jaren samen met GroenWest en zijn trots dat we bij kunnen dragen aan deze primeur in het Schilderskwartier en daarmee ook aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Woerden.”

Duurzame woningverbetering

Onder het motto ‘Opgewekt Wonen’ voert BAM Wonen in opdracht van GroenWest dit bijzondere pilotproject uit. De 39 sociale huurwoningen worden losgekoppeld van het gas, van onder tot boven goed geïsoleerd en voorzien van nieuwe, zuinige installaties. Tegelijkertijd gaan de woningen zelf energie opwekken met zonnepanelen op het dak. Alles in de woningen wordt elektrisch. De woningverbetering zorgt voor comfortabele, energiezuinige woningen. De woonlasten voor de bewoners blijven gelijk. Bewoners van deze NOM-woningen ervaren veel wooncomfort en leven energiezuiniger dan voor de transformatie. BAM verwacht het project in het voorjaar van 2018 op te leveren aan GroenWest.

Deel op social media