grootonderhoud van 48 huurwoningen Alphen aan de Rijn afgerond

grootonderhoud van 48 huurwoningen Alphen aan de Rijn afgerond

(Bericht: Woonforte)

Deze week heeft Woonforte het grootonderhoud van 48 huurwoningen in de Pieter Floriszstraat te Alphen aan de Rijn afgerond. Met een mooi eindresultaat. De nieuwe uitstraling van de portieken verbetert het straatbeeld. Bovendien kunnen de bewoners met de genomen energiebesparende maatregelen flink besparen op hun energierekening.

BAM Wonen is in opdracht van Woonforte de afgelopen zes maanden in de Pieter Floriszstraat aan de slag gegaan. Ze hebben keukens, badkamers en toiletten vernieuwd. Al het nog aanwezige enkelglas is vervangen door dubbel HR++glas. Ook zijn de spouwmuren en daken geïsoleerd. Daarmee kunnen bewoners flink besparen op de energierekening.

Woonforte heeft ook alle bestaande open verbrandingstoestellen laten verwijderen en vervangen door cv-installaties. Voor een beter binnenklimaat is mechanische ventilatie toegevoegd.

Met alle genomen maatregelen is er qua comfort, brandveiligheid en energiezuinigheid veel verbeterd in de woningen.

Metamorfose

Ook de buitenkant van de woningen heeft Woonforte laten opknappen. De corporatie heeft het voegwerk van de gevels vernieuwd en nieuwe dakgoten en dakramen geplaatst. Alle bewoners kregen nieuwe voordeuren en bergingsdeuren. En met de nieuwe kleuren van de portieken ziet het er weer fris uit.

Deel op social media