Bewoners in Eindhoven stemmen in met verduurzamingsplan PATRIZIA en BAM Wonen

Bewoners in Eindhoven stemmen in met verduurzamingsplan PATRIZIA en BAM Wonen

Eind mei start BAM Wonen in opdracht van PATRIZIA met het verduurzamen van 55 appartementen uit de jaren tachtig aan de Boschdijk in Eindhoven. 96% van de bewoners heeft ingestemd met het plan. Voor bewoners betekent dit dat zij na de verduurzaming meer wooncomfort en een lagere energierekening krijgen. Dit komt onder andere door een besparing van circa 45% op het gasverbruik.

BAM Wonen voert vanaf mei 2018 werkzaamheden uit aan het appartementengebouw in Eindhoven. De energetische maatregelen, die in bewoonde staat worden uitgevoerd, bestaan uit het isoleren van het dak, het plaatsen van HR++ glas en het plaatsen van nieuwe installaties. Hierdoor gaan de woningen van een onzuinig energielabel E naar het zuinige label A. Dit betekent dat het appartementencomplex 18.000 m3 gas per jaar gaat besparen.

Naast de energetische maatregelen voert BAM Wonen ook onderhoud uit, waaronder nieuw schilderwerk. De huidige paarsblauwe accentkleur wordt vervangen door een nieuwe antraciete kleurstelling. Bewoners zijn enthousiast en hebben binnen een week na de informatiebijeenkomst ingestemd met de werkzaamheden.

Dit is het tweede project in een ketensamenwerking tussen PATRIZIA en BAM Wonen. De investering in verduurzaming creëert een meerwaarde voor het bestaande vastgoed van de vermogensbelegger. Na de renovatie zijn de woningen duurzamer en toekomstbestendig. Daarnaast ervaren bewoners na de woningverbetering een prettiger en gezonder leefklimaat en hebben zij minder last van vocht, tocht en schimmel. Na de renovatie zijn de woningen, met een comfortabel binnenklimaat, duurzamer en toekomstbestendig.

Deel op social media