Gemeente Lelystad en BAM Wonen geven feestelijk startsein bouw Waterfront

9 mei 2018 09:34

Met het leggen van een funderingsbalk is vandaag officieel gestart met de bouw van 25 woningen in het project Waterfront te Lelystad. Wethouder Ed Rentenaar van de gemeente Lelystad en Pim de Boer, directeur Noordwest bij BAM Wonen, verrichtten de officiële starthandeling en proostten op een voorspoedige en veilige bouw. 

Het project Waterfront bestaat uit 25 grondgebonden vrije sector huurwoningen uit de BAM Wooncollectie die worden afgenomen door twee particuliere beleggers. De woningen worden aardgasvrij uitgevoerd en hebben een EPC van < 0,26. De woningen worden voorzien van een luxe keuken, sanitair en vloerverwarming op alle verdiepingen voor maximaal comfort.

Wethouder Ed Rentenaar: “Lelystad maakt deel uit van Metropoolregio Amsterdam. De druk op de woningmarkt binnen die regio is groot. Lelystad kan voor veel woningzoekenden de oplossing bieden. Het aanbieden van meer vrije sector huurwoningen maakt daarvan deel uit. De wijk Warande, Lelystads grootste nieuwbouwlocatie, kent tot op heden een divers aanbod aan sociale huurwoningen en koopwoningen (appartementen, rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen), maar nog geen vrije sector huurwoningen. Met de bouw van deze 25 woningen komt daar verandering in. Warande wordt daarmee nog interessanter voor starters en doorstromers op de woningmarkt.”

Waterfront is een deelplan in de nieuwe woonwijk Warande, onderdeel van deelplan twee, een nieuw woongebied van meer dan 3600 woningen in het zuiden van de gemeente Lelystad. Het gebied ligt naast het natuurreservaat de Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout. Dit nieuwe stadsdeel verbindt door de ligging letterlijk de stad aan de natuur. De wijk wordt een groen en waterrijk gebied. De voorzieningen in deze wijk zijn al gerealiseerd en in gebruik genomen, waaronder een basisschool en huisartsenpraktijk. Daarnaast is er een supermarkt geopend. Alle voorzieningen liggen op loopafstand.

Westvast bv gaat namens de particuliere beleggers de kwaliteit tijdens de bouw bewaken. REBO gaat het verhuurproces begeleiden en neemt de woningen na oplevering in beheer. BAM Wonen verwacht de woningen eind 2018 op te leveren.

De verhuur start nog voor de bouwvak. Geïnteresseerden kunnen nu al contact opnemen via: https://www.rebohuurwoning.nl/nl/overzicht/nieuwbouw/warande-lelysta