AM verkoopt 112 appartementen NPD Welkom Talent! in Utrecht aan Syntrus Achmea

7 juni 2018 08:36

AM heeft overeenstemming bereikt met Syntrus Achmea over de verkoop van 112 appartementen en 310 m² commerciële ruimten als onderdeel van de gebiedsontwikkeling NPD Welkom Talent! in Utrecht. In aanwezigheid van Bart Visscher, director ontwikkelingsbedrijf (a.i.) Syntrus Achmea en Gerhard Bolk, directie AM, is hiervoor op 6 juni op de vastgoedbeurs Provada een intentieovereenkomst getekend. 

Duurzaam gebouw als een ensemble ontworpen

Het gebouw omvat 112 appartementen waarvan 50 woningen zijn gelabeld als middeldure huurwoningen. Het ontwerp is van Paul de Ruiter architects. Het gebouw is zeer duurzaam (EPC -0,02 en GPR 8,50). Het gebouw is samen met de twee andere gebouwen als een ensemble ontworpen. Zij hebben samenhang door de gelijke breedte en hoogte van zes bouwlagen. Door deze samenhang presenteren de drie blokken zich als een herkenbare stedelijke wand naar de Brailledreef en het plein. Binnen deze krachtige basis is er een grote mate van diversiteit in materiaalgebruik en architectuur. De bouw is in handen van BAM Wonen en start naar verwachting dit jaar.

NPD Welkom Talent! bestaat uit drie gebouwen met in totaal circa 350 appartementen en ligt direct naast winkelcentrum Overvecht, waar voorheen de Nederlandse Pakketdienst was gevestigd. Het is de eerste stap in de complete revitalisatie van het winkelcentrum en haar omgeving. Naast wonen gaat de ontwikkeling van NPD Welkom Talent! een belangrijke bijdrage leveren aan de levendigheid in het gebied. In de plinten van de gebouwen is daarom ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen waaronder horeca.

Woonprogramma met grote binnentuin en stimuleren van ontmoeting

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft in 2017 de tender Kavel 1 van de locatie NPD in Utrecht-Overvecht gewonnen. Op deze locatie was de Nederlandse Pakket Dienst (NPD) gehuisvest. Ooit het grootste Europese stadsdistributiecentrum. Belangrijke pijlers uit het winnende plan zijn “health”, “ondernemen” en “kunst & cultuur”, die tezamen zorgen voor ontmoeting en inspiratie. Het woonprogramma bestaat uit woningen tussen de 40 en 120 m². In het programma zijn onder meer woonwerkwoningen en woonzorgwoningen opgenomen. Elk gebouw heeft een grote binnentuin, waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken. De binnentuinen liggen op hoogte, waardoor bewoners kunnen genieten van de zon. Trappen vanaf verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuin en stimuleren ontmoeting. Ook is er veel aandacht voor de toegankelijkheid van de woningen.

Meer info over het project: www.npd-welkomtalent.nl

Fotobijschrift v.l.n.r.: Gerhard Bolk, directeur AM, Tijmen Hamerslag, ontwikkelingsmanager AM, Robert Koene, ontwikkelingsmanager Syntrus Achmea, Bart Visscher, director ontwikkelingsbedrijf (a.i.) Syntrus Achmea