BAM Wonen en Lefier tekenen overeenkomst voor transformatie van 48 woningen naar nul-op-de-meter in Emmen

Amsterdam, 6 juni 2018 - Lefier en BAM Wonen hebben de overeenkomst ondertekend voor het verduurzamen van 48 woningen naar nul-op-de-meter in Emmen. Het gaat om rijwoningen gelegen aan de Mr. J.J. Willingestraat en Mr. L. Oldenhuis-Tonckensstraat. In april heeft ruim 95% van de bewoners al ingestemd met het verduurzamingsplan. Tijdens de Provada in Amsterdam hebben beide partijen getekend voor deze verduurzaming. BAM start in juni 2018 met de transformatie.

Gedeelde energieambities

Het verduurzamen van de woningen draagt bij aan de energieambities die voor 2020 bereikt moeten worden. Bovendien wil Lefier investeren in duurzame en betaalbare woningen voor haar bewoners. “Lefier onderschrijft met deze ondertekening vandaag letterlijk de verduurzamingsambities die we hebben. Niet alleen voor onze omgeving en organisatie maar vooral ook voor onze bewoners”, aldus Pieter Witzenburg, Directeur Vastgoed bij Lefier. Tom Jongen, Directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen vult aan: “De intensieve samenwerking tussen BAM Wonen en Lefier maakt dat we elkaars wensen en ambities kennen. We zijn goed ingespeeld op elkaar en dat is ook nodig tijdens een intensief verduurzamingstraject”. 

Nauwe samenwerking

Het project in Emmen is het derde nul-op-de-meterproject waarbij BAM Wonen en Lefier samen renoveren in bewoonde staat. Eerder hebben zij in totaal 38 woningen aan de Laan van Kinholt getransformeerd naar NOM-woningen.

BAM heeft meer dan 580 NOM-woningen gerealiseerd en heeft hiervoor als eerste bouwer in Nederland een volledig NOM-keur ontvangen. Hiermee zijn de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd. Bij de ontwikkeling en realisatie worden diverse specialismen van BAM Bouw en Techniek ingezet. Zoals BAM FM die de woningen voor een periode van veertig jaar in onderhoud neemt en gedurende die periode ook de energieopwekking garandeert.

Fotobijschrift: vlnr: Pieter Witzenburg, Directeur Vastgoed bij Lefier, Martijn van der Knaap Directeur Utrecht & Noordoost en Zuidwest bij BAM Wonen en Tom Jongen, Directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen

Deel op social media