Feestelijke startbouw van 22 energieneutrale woningen Rodenburg in Heeswijk-Dinther

20 juni 2018 13:50

Heeswijk-Dinther, 20 juni 2018 - Wethouder Rien Wijdeven van de gemeente Bernheze heeft samen met Simon Jansen, directeur-bestuurder van Woningstichting Kleine Meierij en Frans Fonteijn, directeur Zuid bij BAM Wonen, het officiële startsein gegeven voor de bouw van 22 energieneutrale sociale huurwoningen binnen plan Rodenburg in Heeswijk-Dinther. Deze energiezuinige woningen hebben optimale isolatie en zonnepanelen op het dak waardoor het energieverbruik van de woningen op jaarbasis op nul uitkomt (EPC van 0,0).

Wethouder Rien Wijdeven: “Belangrijk in dit plan is dat er sociale huurwoningen komen, gezien het tekort daaraan in Heeswijk-Dinther. We zijn dan ook erg blij dat Kleine Meierij deze 22 duurzame woningen laat bouwen, waarbij de vaste lasten door duurzaamheid zoveel mogelijk beperkt worden”.

Simon Jansen, Directeur-bestuurder Kleine Meierij: “We zien dit project, ons eerste energieneutrale nieuwbouwproject, als een start. Zoals in ons Koersplan aangegeven en aan onze huurders beloofd, willen we de komende jaren meer duurzame nieuwe woningen bouwen in dorpen”.

Een wijk voor iedereen

Gemeente Bernheze streeft ernaar zoveel mogelijk woningzoekenden een mooie woonomgeving aan te bieden. Rodenburg is een wijk voor iedereen: van starters en doorstromers tot senioren. Binnen dit plan zijn diverse woningtypen beschikbaar. Woningstichting Kleine Meierij bouwt huurwoningen, maar ook zelfbouwers krijgen in collectief of individueel verband de vrijheid om een woning te bouwen.

De 22 woningen, een ontwerp van Leenders Architecten, maken onderdeel uit van het grotere Rodenburg plan in Heeswijk-Dinther. In dit plan komen in opdracht van de gemeente uiteindelijk 130 tot 150 woningen. 30% hiervan is bestemd voor de sociale huur. BAM Wonen realiseert de 22 woningen in opdracht van Kleine Meierij.

Frans Fonteijn, Directeur Zuid bij BAM Wonen: “We zijn altijd op zoek naar innovatieve oplossingen om woningen betaalbaar te verduurzamen. Afhankelijk van de ambities en wensen van onze opdrachtgever ontwikkelt en realiseert BAM Wonen samen met partners duurzame woningen”.

De verwachting is dat BAM Wonen de 22 woningen begin 2019 oplevert  De woningen worden gepubliceerd op de site van WoonService Den Bosch.