Toekomstige bewoners, gemeente Hilversum en BAM Wonen geven feestelijk startsein bouw Bergh & Boszicht

Toekomstige bewoners, gemeente Hilversum en BAM Wonen geven feestelijk startsein bouw Bergh & Boszicht

Samen met de toekomstige bewoners van Bergh en Boszicht en wethouder Arno Scheepers van de gemeente Hilversum is op feestelijke wijze stilgestaan bij de start van de bouw van zestien nieuwe koopwoningen. Na afloop konden de toekomstig bewoners, onder het genot van een hapje en drankje in café Dudok in Hilversum, hun nieuwe buren beter leren kennen.

Het project Bergh en Boszicht, onderdeel van de wijk Anna’s Hoeve, bestaat uit zestien twee-onder-een-kapwoningen. Er komen twee verschillende woningtypes, beide gebouwd in karakteristieke Oudhollandse architectuur. De gevels krijgen kenmerkende bloemkozijnen, erkers en dakkapellen. De kopgevels worden voorzien van een fraaie detaillering. Daarbij zijn de woningen vooral comfortabel en met een woonoppervlakte van ruim 160 m2 een ideale woning voor een groot gezin. De woningen worden rond eind 2018, begin 2019 opgeleverd.

‘De twee-onder-een-kapwoningen zijn een mooie aanvulling voor Anna’s Hoeve’, aldus wethouder Arno Scheepers  van de gemeente Hilversum. ‘Ook deze woningen dragen bij aan onze ambitie van Anna’s Hoeve een duurzame wijk te maken! Met deze woningen, de drie zelfbouwwoningen die al zijn opgeleverd en het groen dat we onlangs hebben ingericht, krijgt het zuidelijk deel van Anna’s Hoeve steeds meer vorm. Tussen al het groen is het erg fijn wonen. Dat horen we ook van de bewoners in Anna’s Hoeve.’

Bergh en Boszicht ligt op het mooiste plekje in Anna’s Hoeve. De wijk, gelegen aan de rand van de stad, is volop in ontwikkeling en krijgt een parkachtige uitstraling met de voor Hilversum zo kenmerkende laanbomen. De wijk is omsloten door de prachtig ingerichte groenstrook van de Anthony Fokkerweg met veel speel- en sportmogelijkheden en de natuurgebieden Anna’s Hoeve en het Laarder Wasmeer.

Deel op social media