Huurders Lefier stemmen in met nul-op-de-meter verduurzaming woningen door BAM Wonen

Huurders Lefier stemmen in met nul-op-de-meter verduurzaming woningen door BAM Wonen

Na een zorgvuldig participatieproces stemt 70% van de huurders aan de Laan van Kinholt en Laan van de Marel in Emmerhout te Emmen in met het het nul-op-de-meter (NOM) maken van hun woning. BAM Wonen start medio januari met de verduurzaming van vijftig woningen. Het totale project bestaat uit 169 woningen en is opgedeeld in vier deelprojecten. Deze week is door BAM en Lefier het informatietraject voor het tweede deel (45 woningen aan de Laan van Marel te Emmen) opgestart.

De vijftig rijwoningen uit de jaren zestig krijgen een nieuwe gevel, nieuwe kozijnen met triple glas en isolatie op het dak en de vloer. Daarnaast worden de woningen voorzien van een duurzaam ventilatiesysteem, een warmtepomp, een warmteterugwininstallatie en zonnepanelen op de daken.

Deze transformatie zorgt ervoor dat:

  • De woning over een heel jaar bekeken net zoveel energie opwekt als dat een gemiddeld huishouden verbruikt;
  • De woning door de verbeteringen volledig van het gas af gaat (gasloos);
  • De woning een moderne uitstraling krijgt naar ontwerp van architect Benedict Kraus.

Deze verduurzamingen passen bij de doelstelling van Lefier om in 2050 een energieneutrale woningvoorraad te hebben.

De woningen aan de Laan van Kinholt en de Laan van de Marel hebben platte daken. De zonnepanelen worden op speciale stellages geplaatst waardoor deze dezelfde kwaliteit leveren als zonnepanelen op een schuin dak.

Dit is het vierde project dat BAM Wonen en Lefier samen realiseren. BAM heeft al eerder in opdracht van Lefier woningen nul-op-de-meter gemaakt. BAM Wonen is gecertificeerd in het verduurzamen van bestaande woningen naar nul-op-de-meter en heeft als eerste bouwer van Nederland het volledige NOM-keur ontvangen. Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit en de prestaties van de installaties die BAM garandeert. Na de verduurzaming van de woningen onderhoudt BAM de woningen veertig jaar lang en garandeert de opwekking van zonne-energie. 

Deel op social media